Rezultate remarcabile ale elevilor români la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii români au obţinut cinci medalii la ediţia a XVI-a a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată în perioada 10 - 20 august în Chorzow, Polonia, cu participarea a 53 de ţări, informează sâmbătă Ministerul Educaţiei.

Elevii români au obţinut cinci medalii. Foto Facebook/ Ministerul Educației
Elevii români au obţinut cinci medalii. Foto Facebook/ Ministerul Educației

Medalie de aur şi cel mai mare punctaj din competiţie la proba teoretică a obţinut Andrei Dragomir, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, medalii de argint au luat Teofil Voicu de la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Cluj-Napoca, Mendel Mendelsohn de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi Bogdan Ciocârlan, elev la acelaşi liceu.

  Potrivit sursei citate, medalie de bronz a obţinut George Vladimir Necula de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, scrie Agerpres.

Profesori coordonatori au fost lect. dr. Cristian Pîrghie de la Universitatea „Ştefan cel Mare" din Suceava şi prof. dr. Petru Crăciun de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

„Felicitări elevilor, profesorilor coordonatori şi tuturor celor ce i-au susţinut în drumul spre performanţă”, a transmis Ministerul Educaţiei. 

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite