Fata de la țară, șefă de promoție la facultate: „Aveam deja o disciplină și am fost mai pregătită“

0
Publicat:

O tânăra în vârstă de 22 de ani născută și crescută în comuna Noșlac, județul Alba, este încă un exemplu că și învățământul din mediul rural produce elevi ambițioși și dornici de a reuși.

Tânăra a finalizat studiile cu media 9.79 FOTO Facebook/ Claudia Misarăș
Tânăra a finalizat studiile cu media 9.79 FOTO Facebook/ Claudia Misarăș

De loc din Noslaș (Alba), Claudia Misarăș (22 ani) este absolventă a Facultății de Tehnică Dentară din cadrul UMFST Târgu Mureș. Ea a terminat studiile universitare ca șefă de promoție.

Nu am simțit o diferență între învățământul din mediul rural și cel din mediul urban, am simțit că am alături cadre didactice profesioniste, am avut parte de profesori extraordinari care nu m-au făcut să simt o diferență. Din contră, am constatat că venind din mediul rural am fost mai bine pregătită decât colegii de la școlile mari din orașe”, spune Claudia, citată de Radio Unirea.

Pasionată de chimie, după clasele I-VIII pe care le-a absolvit la Noșlac, Claudia a urmat Liceul Teoretic „Petru Maior”, Ocna Mureș, specializarea Științele Naturii, iar apoi a urmat cursurile Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Claudia pe podiumul de absolvire FOTO Facebook/ Zi de Zi
Claudia pe podiumul de absolvire FOTO Facebook/ Zi de Zi

„M-am pregătit foarte mult, dar nu pot să spun că mi-a fost extraordinar de greu deoarece aveam deja o disciplină și mintea mea era formată să rețină informații. A însemnat muncă, emoții, dar consider că este și o valoare numerică, deoarece în acest domeniu e nevoie de pregătire mult mai vastă, mai ales din punct de vedere practic”, a povestit tânăra.

Claudia Misăraș a încheiat studiile șefă de promoție cu media 9.79. Spune că această distincție o face să fie recunoscătoare față de toți cei care i-au fost alături: familia, colegii și prietenii și, nu în ultimul rând, cadrele didactice din cadrul Universității.

În timpul liber Claudiei îi place foarte mult să citească. „O altă pasiune a mea este dansul popular românesc, astfel că în trecut am fost dansatoare în cadrul ansamblului folcloric din satul meu natal”, a spus ea.

Tânăra susține că a ales această specializare deoarece este un domeniu într-o continuă dezvoltare și consideră că fiind o persoană atentă la detalii și migăloasă, este potrivit pentru ea. 

Și deși mulți tineri se gândesc să plece peste hotare după absolvire, Claudia Misăraș dn Noslaș (Alba) spune că nu s-a gândit niciodată să plece din locul unde se simte în largul său: acasă, în țară. 

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite