Lista școlilor cu risc seismic va fi actualizată săptămânal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educație va publica, începând de vineri, situația clădirilor cu risc seismic și precizează că lista va fi actualizată săptămânal cu datele introduse în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR).

Lista școlilor cu risc seismic se află pe site-ul Ministerului Educației / Foto: Arhivă
Lista școlilor cu risc seismic se află pe site-ul Ministerului Educației / Foto: Arhivă

Lista care cuprinde încadrarea/neîncadrarea clădirilor într-o clasă de risc seismic va fi publicată în fiecare zi de vineri, cu datele actualizate în cursul săptămânii.

Documentul „cuprinde informațiile introduse la nivelul instituțiilor/unităților de învățământ preuniversitar privind starea tuturor clădirilor, fie că acestea sunt în conservare/în uz/cu activitate didactică relocată/în reabilitare/consolidare. Lista cuprinde informații privind toate clădirile aparținând instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar, indiferent de destinație”, anunță ministerul.

„Precizăm că menţiunea Altă destinaţie face referire la clădiri care pot fi ateliere/magazii/anexe etc, neîncadrându-se în categoriile săli de clasă / laboratoare, cămin, cantină, grupuri sanitare, sală de sport”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.

Instituţia spune că documentul publicat în data de 21 februarie 2023 s-a bazat pe informaţiile introduse în SIIIR la acel moment şi a inclus doar clădirile în uz încadrate în RS1 şi care necesită intervenţie rapidă.

„Eventualele diferenţe se datorează actualizărilor ulterioare operate în SIIIR. Facem, totodată, un apel la autorităţile publice locale, în calitate de administratori ai clădirilor, să pună la dispoziţia unităţilor de învăţământ, acolo unde există, actele oficiale care atestă o situaţie distinctă faţă de informaţiile din SIIIR, pentru corecta informare atât a comunităţii educaţionale, cât şi a opiniei publice”, a mai transmis ministerul.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite