Articol publicitar

Elevii şi profesorii din toată ţara sunt invitaţi la două concursuri naţionale de 3D design & printing organizate de 3DUTECH

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
3dutech

3DUTECH anunţă startul înscrierilor pentru concursurile naţionale de 3D design & printing, unul pentru profesori şi altul pentru elevi, la sfârşitul cărora cele mai strălucite proiecte vor fi premiate.

Proiectul „Meseriaşii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” a ajuns în acest an la a patra ediţie şi este realizat de ECDL România şi Dedeman, alături de AOAR (Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România) şi în acord cu Ministerul Educaţiei.

Cele două concursuri se vor desfăşura în perioada 1 Aprilie - 10 Iunie 2022 şi se adresează tuturor elevilor şi profesorilor din învăţământul preuniversitar din România, indiferent de specializare, judeţ sau tipul şcolii. Înscrierea este gratuită, iar participanţii îşi pot depune proiectul începând cu data de 1 Aprilie 2022 pe adresa contact@3dutech.ro.

3DUTECH lansează concursuri de 3D design & printing pentru elevi şi profesori

Concursul naţional „3DUTECH - Design pentru Educaţie” este adresat elevilor. Aceştia îşi pot expune ideile de design utilizând aplicaţii din domeniul modelării şi imprimării 3D. Tema propusă anul acesta este „Design pentru Educaţie”.

În cadrul acestui concurs pot participa doar echipe formate din elevi sau elevi coordonaţi de profesori, din unităţile de învăţământ care beneficiază de imprimante 3D. Micii inventatori pot lucra individual sau în echipă modele care să aibă abordări inovatoare ale unor obiective folosite în procesul de învăţare şi în care să fie utilizate imprimantele şi tehnicile specifice domeniului modelării şi imprimării 3D.

Proiectele realizate şi înscrise în concurs vor fi publicate pe pagina de Facebook a proiectului şi vor intra în etapa de votare a publicului. Cele mai apreciate zece proiecte se vor califica în etapa de jurizare. În evaluarea fiecărui proiect se va ţine cont de funcţionalitate, calitatea design-ului, criterii ecologice şi relevanţa pentru domeniul imprimării 3D. De asemenea, va conta şi modul de prezentare al proiectului.

Concursul se desfăşoară în perioada:

  •  înscriere proiecte - 01 apr – 15 mai 2022;
  •  votare proiecte - 16 – 22 mai 2022;
  •  jurizare - 27 mai 2022;
  •  acordare premii - 30 mai – 10 iun 2022.

În total se vor acorda trei premii în valoare cumulată de 1.500 de euro şi consumabile 3D Printing. Regulamentul concursului destinat elevilor poate fi consultat AICI.

Concursul naţional pentru profesori se numeşte „Teach for future”. Cadrele didactice pot să-şi elaboreze propriul proiect de lecţie în care să integreze modelarea şi imprimarea 3D în procesul de predare şi învăţare.

În cadrul proiectului profesorii pot lucra individual sau în echipă pentru a realiza conceptul de lecţie.

Calendarul concursului pentru profesori:

  • înscriere proiecte - 01 apr – 15 mai 2022;
  • jurizare - 20 mai 2022;
  • acordare premii - 30 mai – 10 iun 2022.

Tema propusă profesorilor este conceperea unui plan de lecţie inovator prin care să integreze imprimantele 3D în procesul de învăţare în cadrul activităţilor desfăşurate în şcoală.

La final se vor acorda două premii în valoare totală de 500 de euro şi consumabile 3D Printing. Regulamentul concursului destinat profesorilor poate fi consultat AICI.

Evaluarea proiectelor din ambele concursuri se va face de către specialişti din domeniul modelării şi imprimării 3D, specialişti în educaţie / profesori câştigători în ediţii precedente. În evaluarea proiectelor se va ţine cont de originalitate şi relevanţă. Totodată, va conta şi modul de prezentare al fiecărui proiect.

Rezultatul fiecărui concurs va fi anunţat pe www.3dutech.ro şi pe pagina Facebook/3dutech. Câştigătorii vor fi contactaţi de Organizator şi, ulterior, vor intra în posesia premiilor.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite