Scandal la o şcoală din Slatina în urma concursului pentru postul de director. „Noi ne mutăm copiii dacă se schimbă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorul şcolar general-adjunct Victor Iacobescu a vorbit cu părinţii, însă nu le-a putut satisface cererea FOTO: Alina Mitran
Inspectorul şcolar general-adjunct Victor Iacobescu a vorbit cu părinţii, însă nu le-a putut satisface cererea FOTO: Alina Mitran

Zeci de părinţi care au copiii înmatriculaţi la o şcoală din muncipiul Slatina au protestat, joi, 31 martie 2022, în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, contestând rezultatele concursului pentru postul de director.

Deşi probele concursului s-au susţinut cu mai multe zile în urmă, scandalul a izbucnit după ce participanţii la concurs şi-au înaintat opţiunile pentru unul din posturile pentru care au fost admişi. Aşa s-a aflat că actualul director al Şcolii Gimnaziale nr. 3 Slatina îşi va pierde funcţia, pentru că o contracandidată are un punctaj mai mare.

Cum s-a ajuns aici

Postul de director al Şcolii Gimnaziale nr. 3 din Slatina a fost scos la concurs şi în precedenta sesiune, doar că acei candidaţi care au intrat în cursă nu au reuşit să treacă cele două probe, iar actualul director, prof. Cristina Nicu, atunci nu s-a mai prezentat, deşi iniţial s-a înscris. În această sesiune, în linie dreaptă pentru acest post au intrat prof. Cristina Nicu şi prof. Denisa Maican, ultima conducând, până în ianuarie anul acesta, Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă“ din Slatina, pentru că în urma concursului a obţinut punctaj mai mare o contracandidată. Pentru cele întâmplate atunci, Denisa Maican a înaintat către Ministerul Educaţiei un memoriu, însă acest memoriu n-a schimbat rezultatul concursului.

De data aceasta, pentru postul de director vacant la Şcoala Gimnazială nr. 3, pentru care s-au luptat cele două profesoare, rezultatele înregistrate au fost următoarele: Cristina Nicu - 7,00 la proba scrisă şi 9,90 la interviu; Denisa Maican - 9,20 la proba scrisă şi 8,00 la interviu. Ultima candidată a avut de optat, Maican având de asemenea punctaj mai mare şi pentru postul de director de la Centrul Judeţean de Excelenţă pentru care a intrat în concurs. Opţiunea sa a fost pentru Şcoala Gimnazială nr. 3, iar de aici s-a dezlănţuit scandalul.

„Dacă profesorii buni pleacă, noi ne luăm copiii de aici“

Chiar în ziua în care Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt trebuie să valideze rezultatele în urma opţiunilor, zeci de părinţi ai elevilor Şcolii Gimnaziale nr. 3 s-au adunat în curtea instituţiei, pentru a le aduce şefilor IŞJ la cunoştinţă că nu acceptă un alt director. „Profesorii buni au spus clar că ei pleacă. Dacă pleacă, ne luăm şi noi copiii de aici. Sunt şi profesori, şi învăţători care au spus că pleacă“, au susţinut părinţii. În faţa lor a ieşit să lămurească lucrurile inspectorul şcolar general-adjunct Victor Iacobescu. 

Părinţii spun că nu vor alt director FOTO: Alina MItran

scandal scoala slatina - foto alina mitran

„Acum, a fost acest concurs, doamna Maican a luat punctaj mai mare...“, a încercat să le explice Iacobescu. „Păi, da, dar nu a luat aşa cum trebuie“, nu s-au lăsat convinşi părinţii, care susţin că profesorii prezenţi în comisia de interviu le-au relatat că prof. Denisa Maican ar fi primit de la un anumit membru al comisiei (reprezentantul IŞJ Olt) un punctaj foarte bun fără să-l merite. „Dacă nu era favorizată nu lua această notă mare“, au continuat părinţii ofensiva. 

„De-a lungul fiecărui concurs, cei care au pierdut au avut oarecare dubii. Ce pot eu să vă spun este că aceste zvonuri noi le analizăm“, a continuat inspectorul general-adjunct. 

„De ce să stricăm un proces care a mers bine?“, au continuat părinţii discuţia. În cele din urmă oficialul IŞJ Olt s-a scuzat şi a plecat, invocând că trebuie să ajungă o şedinţă. 

„Pe camere se vede foarte clar ce s-a întâmplat la concurs“

După susţinerea interviului, profesorii care au reprezentat Şcoala Gimnazială nr. 3 Slatina în comisia de concurs au adresat un memoriu Inspectoratului Şcolar, semnalând anumite aspecte pe care le-au considerat în neregulă. Concret, profesorii spun că ar fi fost evident favorizată la acordarea punctajului candidata Denisa Maican, care a primit o notă foarte mare din partea reprezentantului IŞJ Olt, în ciuda unor greşeli pe care le-ar fi făcut. 

„Diferenţele erau foarte mari între note. Este puţin probabil să se obţină o notă de 10, un singur 10, când celelalte note toate sunt mult sub 9. Părerea mea este că a fost favorizat un candidat“, a declarat profesorul Florin Năsui. Este, de altfel, unul dintre profesorii pentru care părinţii îşi aduc la această şcoală copiii, fiind recunoscut drept unul dintre cei mai buni profesori de Matematică din judeţ. 

„Eu când am ieşit de la comisie am spus celor din comisie că mă văd obligat, în urma rezultatului concursului, să îmi caut altă şcoală, pentru că nimic nu este mai important decât sănătatea şi liniştea“, a confirmat prof. Năsui de unde vin zvonurile că mai mulţi profesori s-ar pregăti să plece. 

„Vedem, lucrurile sunt în desfăşurare. Nu vreau nici să alarmez, să spun <Gata, am să plec!>, dar iau în calcul“, a continuat profesorul. Mai mult, profesorul spune că, deşi au trecut 10 zile, cele sesizate la IŞJ într-un memoriu nu au nici până astăzi un răspuns.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Începe un nou concurs pentru posturile neocupate de director de şcoală. Când vor obţine numirile viitorii directori 

Lista şcolilor din Olt pentru care se caută în continuare director, deşi concursul s-a încheiat. Cum se va proceda 

Revoltă la finalul concursului pentru funcţiile de director de şcoală: „E cu dedicaţie!“

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite