BACALAUREAT 2014 Închiderea oficială a campaniei „Adevărul te meditează şi te premiază”, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania ”Adevărul te meditează şi te premiază” a ajuns oficial la final, prin desemnarea câştigătorului marelui premiu, de 1.000 de euro, oferit de sponsorul Biocebral. Am discutat astăzi, de la ora 16.00, la Adevărul Live, cu Raluca Maria Suciu, elevă de nota 10 la Bac 2014 şi câştigătoarea concursului lansat pe adevarul.ro la mijlocul lui aprilie.

 

Raluca Maria Suciu, eleva de nota la Bac 2014 a Liceului Teoretic “O.C. Tăslăuanu” din Topliţa, Harghita, a fost desemnată câştigătoarea marelui premiu de 1.000 de euro oferit în campania „Adevărul te meditează şi te premiază” din acest an, după ce textul ei motivaţional a fost cel mai popular în rândul cititorilor adevarul.ro.

Eseul postat pe adevarul.ro de Raluca Maria Suciu, din Sărmaş, judeţul Harghita, unul dintre elevii de 10 de la Bacalaureat 2014, a fost cel mai apreciat de cititori din cele înscrise în secţiunea de concurs a campaniei ”Adevărul te meditează şi te premiază” din acest an.

Astfel, ea a devenit câştigătoarea concursului şi a premiului de 1.000 de euro oferit de sponsorul Biocebral şi ne va povesti cum a reuşit să ia nota maximă la examenele de la Bac şi ce planuri are în continuare. În platou s-a aflat şi Mihnea Ciotaru, Area Sales Manager la Biocebral.

„Am decis să rămân în ţară pentru că nu îmi place să trăiesc printre străini şi consider că aici pot să excelez, iar România are nevoie de oameni inteligenţi care să rămână aici să schimbe ceva. Şi aici trebuie oameni deştepţi, pentru că şi aici este nevoie de schimbare. Am ales informatică economică fiindcă acesta este domeniul în care am ales să fac liceul, îmi place, e un domeniu viu, de viitor şi îmi doresc să excelez în el. M-am gândit să mă angajez din timpul facultăţii, m-am gândit să fiu programator şi economist“, a spus Raluca în cadrul emisiunii.

„Părinţii vor ce este mai bine pentru mine şi să fac ceva în viaţa asta. M-au premiat cu mult sprijin şi bucurie în jurul meu şi m-au lăsat să decid eu ce vreau să fac cu viaţa mea“, a mai spus tânăra care face şi coregrafii de dans popular pentru copii în timpul liber. „Sper să am timp în facultate să mai fac şi asta“. Întrebată de ce nu a ales să studieze în Bucureşti, ea a spus că nu o atrage deloc ideea de Capitală şi de aglomeraţie. „Am preferat să aleg un oraş mai liniştit pentru facultate şi poate pentru job să aleg Bucureştiul“, a spus Raluca. Ea nu exclude să plece în străinătate la studii pentru cel mult un semestru, însă nu vrea să se stabilească în altă ţară. 

„Visul meu a fost să iau Bac-ul cu o notă foarte mare fiindcă ştiam că îmi va deschide multe uşi şi în continuare vreau să termin facultatea şi să mă implic în cât mai multe proiecte şi să mă bucur în fiecare dimineaţă că plec la muncă să fac ceea ce-mi place. Dacă nu faci ceea ce îţi place, nu poţi să excelezi într-un domeniu în care nu te regăseşti“, a povestit tânăra.

Lecţii de consiliere pentru Bac 

Începând de luni, 14 aprilie, şi până la sfârşitul lunii iunie, Adevărul a oferit peste 40 de lecţii video, disponibile pe platforma Bacalaureat 2014, integrată în secţiunea Educaţie de pe adevarul.ro, pentru elevii care au trecut anul acesta prin examenele naţionale, atât pentru Bac 2014, cât şi pentru Evaluarea Naţională 2014. Totul în campania ”Adevărul te meditează şi te premiază”. 

Profesori de la licee de top din Bucureşti le-au arătat elevilor cum trebuie rezolvate subiectele de la examen şi ce ar trebui să înveţe.

De asemenea, ca o noutate anul acesta, la Adevărul Live au fost şi lecţii video destinate pregătirii pentru toate probele orale şi pentru proba scrisă la alegere, dar şi lecţii de consiliere, oferite de partenerii noştri, voluntarii de excepţie din proiectul Zburd-Educaţie prin Coaching, specialişti care au lucrat cu liceeni în anii trecuţi şi care i-au ajutat să promoveze cu succes testele naţionale. 

Dintre cele 40 de lecţii de pe adevarul.ro, 10 au vizat partea de consiliere, în care elevi iau putut afla cum să se organizeze ca să înveţe toată materia, cum să facă faţă stresului, cum să comunice cu profesorii şi cu părinţii sau cum să se pregătească psihic şi fizic pentru a face faţă unei lungi perioade de examene.

Marele premiu: 1.000 de euro

În cadrul acestei campanii, Adevărul a oferit şi o serie de premii pentru elevi: produse Biocebral pe toată perioada campaniei şi acum, la final, marele premiu de 1.000 de euro pentru elevul de nota 10 cu cel mai popular eseu motivaţional, oferite de sponsorul Biocebral.


Pe aceeaşi temă:

O elevă de 10 la Bac din Harghita câştigă marele premiu din campania „Adevărul te meditează şi te premiază”

Elevii silitori de la Bac pot intra în cursa pentru marele premiu de 1.000 de euro cu un text motivaţional

BACALAUREAT 2014 A cincea lecţie video la Matematică, pentru profilul Pedagogic, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Matematică, pentru profilul Tehnologic, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Matematică, pentru profilul Ştiinţele Naturii, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Matematică, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie video la Matematică: cum pot fi evitate cele mai comune greşeli în rezolvarea exerciţiilor

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de consiliere: „Un copil încurajat să-şi găsească chemarea e un adult de succes”

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie de consiliere: „Ar trebui să existe şcoli pentru părinţi”

BACALAUREAT 2014 VIDEO A treia lecţie de consiliere: La şcoală, profesorii iau locul părinţilor elevilor

BACALAUREAT 2014 A patra lecţie de consiliere despre frica de eşec şi orientarea în carieră, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de Română cu profesoara Iulia Pop de la Colegiul „Sf. Sava“, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Română, despre eseul literar, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite