Elevii silitori de la Bac pot intra în cursa pentru marele premiu de 1.000 de euro cu un text motivaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceenii care se pregătesc pentru Bacalaureat 2014 şi aspiră la note mari mai au aproape o lună să se înscrie cu un text motivaţional despre propriile vise în Concursul din secţiunea Educaţie, în cadrul campaniei “Adevărul te meditează şi te premiază”. Demarată pe 14 aprilie 2014, campania oferă liceenilor lecţii video susţinute de profesori de top din Capitală şi lecţii de consiliere, până pe 21 iulie, data limită pentru depunerea eseurilor.

Tinerii talentaţi care se pregătesc pentru examenul maturităţii din vară şi vor să fie răsplătiţi cu premii, de la sponsorul campaniei „Adevărul te meditează şi te premiază”, Biocebral, mai au timp până pe 21 iulie să se înscrie în concursul demarat în secţiunea Bacalaureat 2014, dedicată acestui examen, potrivit regulamentului.

Pentru a participa, trebuie să accesaţi acest link şi să vă înscrieţi în secţiunea Bacalaureat 2014 pe adevarul.ro cu un text motivaţional pe tema “Care este visul tău?”, să strângeţi cât mai multe like-uri şi share-uri. Astfel, puteţi câştiga premii Biocebral ce vă vor da energie pe toată perioada examenelor, dar mai ales marele premiu în valoare de 1000 Euro!

În eseurile depuse până acum de elevii care participă la concursul din cadrul campaniei "Adevărul te meditează şi te premiază", elevii au scris că visează să ia o notă mare la Bac, să îşi deschidă o afacere proprie sau visează să schimbe lumea.

"Îmi doresc Unirea de când am trecut pentru prima dată Prutul şi am simţit că sunt la mine acasă", scrie unul dintre elevi. Alţii visează să schimbe lumea, sau să să ia o notă mare la examenul de Bacalaureat, iar unii elevi vor să devină poeţi.

O elevă din Piatra Neamţ scrie că visul ei este să ajungă asistent medical generalist într-un spital, dar îşi doreşte să aibă şi un salariu din care să poată trăi decent, în timp ce o elevă de la Liceul Teoretic "Bogdan-Vodă" din Maramureş vrea să deschidă propria afacere, o cofetărie.

Eseurile sunt câteva dintre cele înscrise de elevi în cadrul campaniei"Adevărul te meditează şi te premiază". 

Lecţii de pregătire şi de consiliere pentru Bac şi Capacitate 2014

Campania “Adevărul te meditează şi te premiază” a început luni, 14 aprilie 2014 şi oferă liceenilor nu doar lecţii video susţinute de profesori din licee de top din Capitală, în care pot afla cum să înveţe pentru materiile de la examenele naţionale din vară, Capacitate şi Bacalaureat, ci şi lecţii video de consiliere, menite să-i pregătească pentru stresul şi provocările ridicate de aceste testări.

Astfel, pentru Bacalaureat, vor fi disponibile pe o platformă integrată în secţiunea Educaţie, Bacalaureat 2014, dedicată acestui examen, 40 de lecţii video până la sfârşitul lunii iunie, dintre care mai bine de 10 vizează partea de consiliere, oferite de specialişti care au lucrat cu liceeni în anii trecuţi şi i-au ajutat să promoveze cu succes la testele naţionale: cum să te organizezi ca să înveţi toată materia, cum să faci faţă stresului, cum să comunici cu profesorii şi părinţii, cum pot ei să te ajute, cum te poţi pregăti psihic şi fizic să faci faţă unei lungi perioade de examene, cum să-şi alegi materiile de examen sau cum să-şi stabileşti traseul după liceu.Restul sunt lecţii video destinate pregătirii temeinice a materiei şcolare pentru toate probele orale şi scrise. 

Şi elevii de clasa a VIII-a vor putea găsi în secţiune Educaţie de pe adevarul.ro şapte lecţii video, de la sfârşitul lui aprilie şi până la finele lunii mai, două de pregătire teoretică pentru cele două probe (Română şi Matematică) şi cinci de consiliere, de la pregătirea psihică pentru primul examen naţional serios până la completarea corectă a fişei de înscriere la liceu şi alegerea profilului liceului.

Am ajuns la jumătatea calendarului lecţiilor: am trecut în revista modelele şi rezolvările subiectelor de la Română (scris şi oral), de la Matematică şi Istorie, dar şi cele aferente probelor de testare a competenţelor liceenilor (comunicare în limba română, comunicare într-o limbă străină şi competenţe digitale).

Le dorim participanţilor mult succes şi mult spor la învăţat!


Pe aceeaşi temă:

BACALAUREAT 2014 A cincea lecţie video la Matematică, pentru profilul Pedagogic, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Matematică, pentru profilul Tehnologic, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Matematică, pentru profilul Ştiinţele Naturii, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Matematică, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie video la Matematică: cum pot fi evitate cele mai comune greşeli în rezolvarea exerciţiilor

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de consiliere: „Un copil încurajat să-şi găsească chemarea e un adult de succes”

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie de consiliere: „Ar trebui să existe şcoli pentru părinţi”

BACALAUREAT 2014 VIDEO A treia lecţie de consiliere: La şcoală, profesorii iau locul părinţilor elevilor

BACALAUREAT 2014 A patra lecţie de consiliere despre frica de eşec şi orientarea în carieră, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de Română cu profesoara Iulia Pop de la Colegiul „Sf. Sava“, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Română, despre eseul literar, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite