Cum a murit Morgan Freeman în locul lui Nelson Mandela

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poate că informaţia oficială este că a murit Nelson Mandela, luptător pentru drepturile celor asupriţi din Africa de Sud şi câştigător al premiului Nobel pentru Pace, dar pe Internet lucrurile se întâmplă puţin altfel.

Nelson Mandela a murit în noaptea dintre 5 şi 6 decembrie. A fost primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, a fost condamnat la 27 de ani de închisoare pentru trădare şi a primit în 1993 premiul Nobel pentru Pace. După câteva luni în care s-a tot vehiculat că şansele sale de a trăi sunt tot mai puţine, a venit şi decesul, la vârsta de 95 de ani. Pe Internet, însă, şi în special pe reţelele sociale, gluma preferată a fost cu Morgan Freeman în locul lui Nelson Mandela. Fie a fost intenţionată, în cazul unora, fie a fost neştiinţă, în cazul altora mai mulţi sau mai puţini ca primii.

Morgan Freeman şi Nelson Mandela se aseamănă într-o oarecare măsură, motiv pentru care Freeman a interpretat rolul lui Mandela în filmul „Neînfrânt“ (eng.: Invictus) din 2009, dar diferenţa fundamentală între cei doi este moartea unuia şi încă existenţa celuilalt. Confuzia nu este singulară, s-a mai întâmplat la fel în cazul decesului lui Whitney Houston.

image

Whitney Houston a fost confundată de câţiva utilizatori de Internet cu Oprah Winfrey. Cea dintâi era o cântăreaţă cunoscut pe plan mondial, cea din urmă este o prezentatoare de show-uri de televiziune în Statele Unite ale Americii. Oprah putea să treacă drept o sosie pentru Houston, conform pozelor care au circulat la acea vreme. Între timp, a ajuns o modă asemănarea unui personaj încă în viaţă cu unul decedat. Unii cred pozele, alţii ştiu cine şi când a murit.

image

Află mai multe despre Nelson Mandela:

Episodul uitat de americani: implicarea CIA în arestarea „teroristului“ Nelson Mandela

În 2008, înainte de aniversarea a 90 de ani de viaţă, Nelson Mandela a primit un cadou special din partea Statelor Unite: numele său şi al organizaţiei pe care a reprezentat-o au fost şterse, după patru decenii, de pe lista CIA a teroriştilor, încheind un episod pe care autorităţile de la Washington l-au catalogat drept „o chestiune jenantă“.

Întâlnire istorică între Iliescu şi Mandela, după ce liderul sud-african a obţinut Nobelul pentru Pace

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, s-a numărat printre primii şefi de stat care l-au felicitat personal pe Nelson Mandela, după ce fostului lider sud-african i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Pace, în 1993.

Episodul uitat de americani: implicarea CIA în arestarea „teroristului“ Nelson Mandela

În 2008, înainte de aniversarea a 90 de ani de viaţă, Nelson Mandela a primit un cadou special din partea Statelor Unite: numele său şi al organizaţiei pe care a reprezentat-o au fost şterse, după patru decenii, de pe lista CIA a teroriştilor, încheind un episod pe care autorităţile de la Washington l-au catalogat drept „o chestiune jenantă“.

VIDEO Nelson Mandela a murit. Povestea ultimului erou al planetei

Nelson Mandela a murit joi. Condamnat la aproape trei decenii de închisoare, adulat apoi de milioane de oameni, Nelson Mandela a murit la vârsta de 95 de ani. Viaţa lui seamănă cu vieţile personajelor mitologice, iar destinul său lasă o amprentă în istoria lumii moderne.

Actorii care l-au interpretat pe Nelson Mandela: „Un sfânt pentru mulţi, un erou pentru toţi“

Actorii Morgan Freeman şi Idris Elba, cei care l-au portretizat pe Nelson Mandela în filmele „Invictus/ Neînfrânt“, respectiv „Mandela: The Long Walk to Freedom/ Lungul drum către libertate“, şi-au exprimat regretele faţă de moartea primului preşedinte de culoare al Africii de Sud.

VIDEO Prinţul William şi fiica lui Nelson Mandela au aflat despre moartea fostului preşedinte african la premiera peliculei „Mandela, un lung drum către libertate“

Prinţul William al Marii Britanii a aflat despre moartea lui Nelson Mandela în timp ce se afla la premiera filmului „Mandela, un lung drum către libertate“, o peliculă despre viaţa fostului preşedinte al Africii de Sud.

Mandela i-a unit pe albi şi pe negri prin rugby. Povestea filmului Invinctus, la care a participat şi fostul antrenor al campioanei Timişoara, Chester Williams

Nelson Mandela a murit la vârsta de 95 de ani şi a lăsat în urmă istoria unui personaj care a reuşit atenueze ura dintre negri şi albi inclusiv prin sport.

Mesajele de condoleanţe ale politicienilor români, după moartea lui Mandela: „A fost şi va rămâne un simbol al raţiunii “

Moartea fostului preşdinte sud-african Nelson Mandela a stârnit reacţii şi în rândul politicienilor români. Pe rând, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu au transmis mesaje de condoleanţe.

Cuvintele lui Mandela, cele mai puternice arme ale sale: „Dacă oamenii pot învăţa să urască, atunci ei pot fi învăţaţi să iubească”

Nelson Mandela a murit, joi, la vârsta de 94 de ani. Fostul preşedinte al Africii de Sud se afla în stare critică, iar în ultimele zile s-a zbătut între viaţă şi moarte. Mandela şi-a dedicat viaţa luptei împotriva rasismului, iar cuvintele au fost cele mai puternice arme ale sale.

FOTO Robben Island sau Insula terorii: o incursiune în închisoarea unde Nelson Mandela a fost ţinut 18 ani după gratii

În 2010, cu ocazia Mondialului de fotbal, o echipă a ziarului „Adevărul“ a vizitat locul în care omul care a învins Apartheidul a fost ţinut, precum un animal, alături de sute de alţi deţinuţi politici. Astăzi, turul insulei e făcut de cei care au fost închişi aici şi e o experienţă terifiantă şi emoţionantă în acelaşi timp.

Problemele de sănătate pe care le-a avut Nelson Mandela

În decursul vieţii sale, Nelson Mandela, fostul preşedinte al Africii de Sud, decedat joi seară la 95 de ani, a suferit mai multe intervenţii chirurgicale, necesare în urma deteriorării stării de sănătate a liderului sud-african după cei 27 de ani petrecuţi în închisoare.

FOTO VIDEO Reacţiile liderilor politici după anunţul morţii lui Nelson Mandela. Obama: „Nu îmi pot imagina propria viaţă fără exemplul oferit de Mandela”

Personalităţile politice din întreaga lume şi-au exprimat condoleanţele şi gândurile faţă de mortea primului preşedinte de culoare al Africii de Sud, Nelson Mandela, anunţă AFP.

Crin Antonescu, despre Nelson Mandela: „Unul dintre cei mai mari oameni de stat ai timpurilor noastre”

Preşedintele Senatului şi liderul Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care îşi exprimă tristeţea faţă de moartea lui Nelson Mandela, primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, informează Mediafax.

Lumea înainte de Mandela: ce a însemnat Apartheidul

Când Warner Bros prezenta primul material video color, în Africa de Sud Apartheidul devenea legal. Când George Orwell publica romanul „O mie nouă sute optzeci şi patru”, relaţiile sexuale interasiale deveneau ilegale în Africa de Sud, iar oamenii erau mutaţi forţat pe criterii etnice. Când s-au lansat Bob Dylan şi The Rolling Stones, Nelson Mandela era arestat. Când se lansa M*A*S*H, negrii din Africa de Sud îşi pierdeau statutul de cetăţeni.

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite