VIDEO Obama a fost ridicat în braţe de un republican, proprietar al unei pizzerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obama a fost ridicat în braţe de proprietarul unei pizzerii. FOTO Reuters
Obama a fost ridicat în braţe de proprietarul unei pizzerii. FOTO Reuters

Preşedintele american Barack Obama spera să obţină sprijin în cursa electorală din partea alegătorilor din Florida, dar a primit mai mult decât se aştepta. Aflat într-un tur electoral, liderul de la Casa Albă a făcut o oprire neanunţată la restaurantul  „Big Apple Pizza and Pasta“ din orăşelul Fort Pierce, al cărui proprietar  l-a întâmpinat cu o îmbrăţişare mai mult decât călduroasă.

Scott van Duzer, un republican în vârstă de 46 de ani, de 1,96 metri înălţime, a fost atât de încântat de vizita lui Obama, încât, după ce l-a îmbrăţişat şi i-a strâns mâna în repetate rânduri, l-a luat în braţe şi l-a ridicat.

Obama i-a spus lui Scott Van Duzer că este cel mai mare patron de restaurant pe care l-a văzut vreodată şi a cumpărat de la el 20 de pizza.

Scott, eşti cel mai voinic proprietar de pizzerie pe care l-am văzut vreodată. Uitaţi-vă la tipul ăsta! Toată lumea, uitaţi-vă la bicepşii ăştia! Dacă mănânc pizza de aici, o să arăt şi eu aşa?", a glumit preşedintele.

Vizita lui Obama în localul din orăşelul Fort Pierce nu este întâmplătoare. Preşedintele a ţinut să-l cunoască personal pe Scott van Douzer, care conduce şi  o organizaţie de colectare de sânge pentru bolnavi şi a primit laude din partea Casei Albe pentru munca sa.

Comentând reacţia la sa vederea preşedintelui american, Van Duzer a mărturisit că a fost „copleşit de emoţii“. Întrebat despre reacţia Serviiilor Secrete la gestul său, bărbatul a răspuns: „Mi-a spus că este în regulă atâta timp cât nu fug cu el“.

Chiar dacă este membru al Partidului Republican, Van Duzer a spus că a votat pentru Obama în 2008 şi o s-o facă din nou anul acesta. „Votez cu cine mă simt confortabil, iar alături de Obama mă simt extrem de confortabil“, a mărturisit Van Duzer.

Între timp, campania preşedintelui şi a partenerilor săi democraţi a strâns mai mult de 114 milioane de dolari în august, învingându-l, pentru prima oara în ultimele luni, pe rivalul său  Mitt Romney. Campania lui Romney a strâns 111 milioane de dolari în august.

Obama şi-a inversat tactica din ultimele trei luni, pe timpul verii cheltuind foarte mult pe campanii electorale, în încercarea de a se detaşa de rivalul său.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite