Sute de protestatari de la Capitoliu și-au făcut apariția la tribunalul unde Trump va fi pus sub acuzare

0
Publicat:

Sute de protestatari de la Capitoliu și-au făcut apariția la tribunalul federal din Washington DC, acolo unde fostul președinte Donald Trump este programat să apară în fața unui magistrat pentru patru acuzații penale legate de încercările sale de a anula alegerile prezidențiale din 2020, potrivit CNN.

Donald Trump este așteptat la tribunalul federal pentru a fi pus oficial sub acuzare într-un al treilea dosar, cu acuzații privind influențarea rezultatele alegerilor din 2020, scrutin pe care l-a pierdut în fața lui Joe Biden.

Sala de judecată în care Donald Trump apare joi este într-o clădire care a avut vedere directă la violențele care s-au desfășurat la Capitoliul SUA pe 6 ianuarie 2021.

 Peste 1 000 de protestatari au fost audiați

Cei peste 1.000 de susținători ai fostului președinte care au participat la asaltul asupra Capitoliului au trecut, de asemenea, prin moțiunile unei audieri de primă înfățișare, prin care va trece și Trump.

Fostul președinte se confruntă cu patru capete de acuzare, inclusiv conspirație pentru fraudarea Statelor Unite și obstrucționarea unei proceduri oficiale  ultima, o acuzație care a fost deja adusă și protestatarilor care au pătruns în Capitoliu).

Donald Trump va fi pus sub acuzare FOTO Profimedia
Donald Trump va fi pus sub acuzare FOTO Profimedia

Procurorii susțin că Trump a exploatat „haosul" și „violențele" din 6 ianuarie în efortul de a e a anula pierderea sa electorală.

Donald Trump a denunțat investigația și acuzațiile în curs de desfășurare ca fiind motivate politic, dat fiind că este candidatul principal pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale din 2024.

Sute de protestatari de la Capitoliu și-au făcut apariția la tribunalul federal unde Trump va fi pus sub acuzare, notează, joi, CNN. 

 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite