Trump spune că este vizat în ancheta privind asaltul asupra Capitoliului: „O vânătoare de vrăjitoare”

0
Publicat:

Fostul preşedinte american Donald Trump a anunţat marţi că a primit o scrisoare din partea procurorului special prin care este informat că este vizat în persoană de ancheta federală cu privire la asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021, transmite AFP.

Donald Trump FOTO EPA EFE
Donald Trump FOTO EPA EFE

'Jack Smith, procurorul ţăcănit al Departamentului Justiţiei al lui Joe Biden, a trimis o scrisoare (...) indicând că sunt o ŢINTĂ a anchetei marelui juriu cu privire la 6 ianuarie', a anunţat Trump pe reţeaua sa Truth Social.

Fostul preşedinte, mare favorit al alegerilor primare republicane pentru 2024, spune că i s-au dat 'patru zile foarte scurte' pentru a se prezenta în faţa marelui juriu, un grup de cetăţeni traşi la sorţi şi dotaţi cu largi puteri de anchetă.

Donald Trump dă asigurări că această procedură conduce 'aproape întotdeauna' la o inculpare.

În textul său, fostul preşedinte republican califică această anchetă drept 'vânătoare de vrăjitoare'.

Trump este deja inculpat într-o altă anchetă federală, pentru că ar fi refuzat să restituie documente pe care le-ar fi păstrat după plecarea sa de la Casa Albă, scrie Agerpres.

La mijlocul lui iunie, el a pledat nevinovat la o acuzaţie de viol şi riscă un proces istoric şi cu mari prejudicii potenţiale pentru campania sa la prezidenţialele din 2024.

Miliardarul mai este inculpat de justiţia din statul New York pentru mai multe acuzaţii de fraude contabile, în legătură cu o plată realizată înaintea alegerilor din 2016 pentru a cumpăra tăcerea unei actriţe de filme X.

De asemenea, o procuroare din Georgia urmează să anunţe până în septembrie rezultatul anchetei sale cu privire la presiunile exercitate de Trump pentru a încerca să schimbe rezultatul scrutinului prezidenţial din 2020 în acest stat din sud.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite