Statele Unite: „Nu putem întoarce spatele” Ucrainei, potrivit președintelui Biden

0
Publicat:

Președintele Joe Biden a declarat vineri că va vorbi în curând despre Rusia cu alți conducători ai G7, precum și cu lideri ai Uniunii Europene și ai NATO, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Joe Biden FOTO: EPA-EFE
Joe Biden FOTO: EPA-EFE

Biden urmează să discute sâmbătă într-o videoconferință cu liderii G7 și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, după ce a impus sancțiuni extinse împotriva Rusiei, la doi ani de la invazia Ucrainei.

Biden a avertizat că Statele Unite nu pot „întoarce spatele” Ucrainei, în timp ce un nou ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina rămâne blocat în Congres, pe fondul refuzului aleşilor republicani de a-l examina. Joe Biden a anunţat vineri că Statele Unite vor impune peste 500 de noi sancţiuni împotriva Rusiei, transmit agenţiile internaţionale de presă.

În acelaşi timp, Washingtonul va aplica noi restricţii de export pentru aproape 100 de entităţi care sprijină Rusia şi va reduce în continuare veniturile Rusiei din domeniul energiei. Biden a explicat că măsurile urmăresc să penalizeze Rusia pentru războiul declanşat în urmă cu doi ani împotriva Ucrainei şi pentru moartea opozantului Aleksei Navalnîi, pe care l-a caracterizat ca „un activist anti-corupţie curajos şi cel mai înverşunat lider al opoziţiei faţă de Putin”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite