Statele Unite au dat undă verde vânzării de avioane F-16 cerute de Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile americane au dat vineri, după luni de negocieri, undă verde achiziției de avioane de vânătoare F-16 către Turcia, precum și F-35 către Gecia, după ratificarea de către Ankara săptămână aceasta a aderării Suediei la NATO, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Avioane F-16 FOTO: EPA-EFE
Avioane F-16 FOTO: EPA-EFE

Departamentul de Stat a notificat oficial Congresul, după cum prevede legea americană, despre această dublă achiziție vineri seara, a indicat jurnaliștilor un responsabil american sub protecția anonimatului.

Pentru a face asta, Statele Unite au așteptat până când instrumentele de ratificare de către Turcia a aderării Suediei la NATO au fost depuse fizic la Washington, a precizat acest responsabil, demonstrând caracterul ultrasensibil al negocierilor care au influențat acest acord.

În calitate de depozitar al Tratatului Atlanticului de Nord, toate instrumentele necesare ratificări trebuie să fie depuse în capitala federală, care va găzdui un summit luna iulie pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a NATO. Pe de altă parte, legea americană cere Congresului să fie notificat cu privire la orice vânzare de armament american către un stat străin.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite