Opt persoane, rănite de un șofer de camion care fugea de poliție: „Știa că lovește oameni” VIDEO

0
Publicat:

Poliția din New York a arestat un șofer de camion acuzat că a intrat în mod deliberat luni, 13 februarie, în pietoni, rănind cel puțin opt persoane.

„Fuga violentă" prin cartierul Bay Ridge din cartierul newyorkez Brooklyn s-a soldat cu două victime spitalizate în stare critică și alte două în stare gravă, a declarat luni după-amiază comisarul de poliție al orașului, Keechant Sewell, în fața jurnaliștilor, notează Reuters.  

Alte patru persoane au suferit răni ușoare, a precizat ea, adăugând că un ofițer de poliție se numără printre cei care au fost răniți.

Un șofer de camion a accidentat intenționat opt persoane / Foto: Captură Video
Un șofer de camion a accidentat intenționat opt persoane / Foto: Captură Video

La scurt timp după arestarea bărbatului care conducea camionul, Justin Brannan, un membru al consiliului municipal care reprezintă zona, a declarat pentru postul de știri NY1 că incidentul „părea întâmplător, dar a fost în mod evident intenționat".

„Acest șofer știa ce face, știa că lovește oameni", a declarat Brannan, adăugând că atunci când șoferul a fost tras pe dreapta, acesta a spus poliției: „Vreau să mor".

Imagini difuzate de WABC-TV au arătat cum camionul a ratat la limită un pieton aflat pe trotuar, în timp ce o mașină de poliție îl urmărea. Pietonul a fost nevoit să sară din calea camionului pentru a evita să fie lovit.

Incidentul a avut loc în aceeași zi în care un juriu federal a început să analizeze dacă va impune pedeapsa cu moartea în procesul lui Sayfullo Saipov, extremistul condamnat pentru că a condus intenționat un camion pe o pistă de biciclete din New York în 2017, omorând opt persoane.

Poliția nu a indicat că ar exista vreo legătură între cele două incidente.

„În acest moment, nu avem niciun indiciu că ar exista vreo implicare a terorismului în acest incident", a declarat Sewell despre violențele de luni.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite