O persoană a fost arestată după ce a intrat cu mașina în gardul Casei Albe | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile americane au arestat o persoană în apropiere de Casa Albă, după ce suspectul și-a lovit mașina de gardul clădirii, a anunțat Serviciul Secret, care protejază personalități de rang înalt ale statului american, transmite AFP, scrie Agerpres.

Casa Albă FOTO: Shutterstock
Casa Albă FOTO: Shutterstock

„Cu puţin înainte de ora 18:00 (23:00 GMT), un vehicul a intrat în coliziune cu o poartă exterioară a complexului Casei Albe”, a declarat pe X (fostul Twitter) purtătorul de cuvânt al serviciului, Anthony Guglielmi.

„Şoferul a fost reţinut şi investigăm cauza şi modul în care s-a produs coliziunea”, a adăugat el. Preşedintele american se afla în deplasare în momentul producerii incidentului, iar serviciile de securitate nu au precizat dacă a fost un simplu accident sau un posibil atac ţintit asupra clădirii, situată în centrul capitalei Washington. Poliţia din Washington a mutat vehiculul, dar „şoferul rămâne în arest şi ancheta noastră continuă”, a spus Guglielmi.

Casa Albă a fost marcată de o serie de riscuri importante de securitate în ultimii ani, provocând suficientă îngrijorare pentru a se ridica o barieră metalică mai înaltă şi mai durabilă în jurul sediului preşedinţiei americane din anul 2020.

În 2017, un bărbat a sărit gardul complexului şi a cutreierat terenul mai bine de 16 minute înainte de a fi arestat, în timp ce preşedintele de atunci Donald Trump se afla în interior.

În 2014, când Barack Obama era preşedinte, un veteran al armatei americane a urcat pe gardul Casei Albe şi a traversat gazonul înainte de a reuși să pătrundă în clădire, cu un cuţit în buzunar.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite