O femeie de 66 de ani a înviat în drum spre morgă și a murit din nou peste doar două zile

0
Publicat:

O femeie, în vârstă de 66 de ani, din statul american Iowa s-a trezit într-un sac de transport de cadavre, după ce centrul de îngrijire paliativă în care era internată a presupus că a murit și a trimis-o la o casă funerară, relatează The New York Post.

Pacienta, care suferea de demență cu debut precoce, a murit două zile mai târziu. Foto: Arhivă
Pacienta, care suferea de demență cu debut precoce, a murit două zile mai târziu. Foto: Arhivă

Centrul Glen Oaks Alzheimer's Special Care Center din suburbia orașului Des Moines riscă o amendă de 10.000 de dolari după ce trei angajați nu și-au dat seama că femeia neidentificată, care a murit două zile mai târziu, era încă în viață. 

Întâmplarea a început când un membru al personalului s-a chinuit să găsească pulsul femeii în dimineața zilei de 3 ianuarie. Pacienta, care suferea de demență cu debut precoce, anxietate și depresie, fusese mutată în centrul de îngrijire paliativă cu doar șase zile înainte. 

Angajata, care se afla la finalul turei sale de 12 ore, a alertat o asistentă medicală, care le-a spus anchetatorilor că nici ea nu a găsit pulsul femeii. Pacienta a fost declarată moartă în jurul ore 6:30 dimineața, la 90 de minute după ce primul membru al personalului a ridicat suspiciuni. 

Un angajat al firmei de pompe funebre și un al doilea asistent medical, niciunul dintre ei neobservând că femeia trăia, au pus-o într-un sac mortuar și au transportat-o la Ankeny Funeral Home & Crematory, unde angajații au sesizat că era vie. 

La aproximativ 8:26, angajații casei funerare au desfăcut sacul” și au observat că femeia era în viață.

Casa funerară a sunat la numărul de urgență 911 și a fost transportată la un spital din apropiere, unde s-a constatat că respira. Ulterior, femeia a fost dusă din nou la centrul de îngrijire și a murit două zile mai târziu, având familia alături. 

Iowa Capital Dispatch a relatat în luna februarie a anului trecut că centrul de îngrijire a fost amendat cu 500 de dolari pentru că nu a efectuat verificările necesare privind antecedentele angajaților. S-a constatat faptul că cinci angajați nu aveau pregătirea necesară pentru a lucra într-un astfel de centru. 

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri