O femeie dată dispărută a fost identificată la 41 de ani după ce craniul ei a fost găsit de un grup de copii

0
Publicat:

La 41 de ani după ce un un grup de copii din California a găsit, din întâmplare, într-un canal, craniul unei persoane, victima a fost, în sfârșit, identificată de autoritățile din SUA, potrivit CBS News.

Este posibil ca d femeia să fi fost victima unei crime. FOTO arhivă Adevărul
Este posibil ca d femeia să fi fost victima unei crime. FOTO arhivă Adevărul

Craniul descoperit de copii în 1983, într-o zonă care acum face parte din Lake Forest, un oraș situat la aproximativ 43 de mile sud-est de Los Angeles, avea ca semn distinctiv un dinte de aur. Ulterior, aproximativ 70% din rămășițele ei au fost scoase din pământ. Îndiciile strânse de anchetatori au fost însă insuficiente pentru identificarea victimei până săptămâna trecută. 

Vineri, 14 iunie 2024, Departamentul șerifului din comitatul Orange a identificat victima ca fiind Maritza Glean Grimmett, o femeie de origine panameză care s-a mutat în SUA la sfârșitul anilor 1970. Femeia avea 20 de ani în momentul dispariției sale, potrivit unui comunicat de presă emis de autoritățile americane.

Anchetatorii au ajuns la această concluzie după o analiză ADN a rămășițelor victimei, analiză care i-a ajutat să-i identifice rudele.

Femeia a fost identificată după 41 de ani de la găsirea craniului

O examinare antropologică inițială a arătat că victima era o femeie de culoare sau de rasă mixtă, în vârstă de 18-24 de ani, cu o constituție ușoară, potrivit sursei citate.

În 2022, o mostră de ADN din rămășițele lui Grimmett a fost trimisă la Othram Laboratories, un grup de criminalistică cu sediul în Texas

Extragerea și testarea ADN-ului au fost finanțate de un program pentru persoane dispărute din cadrul Departamentului de Justiție al SUA, potrivit comunicatului citat de CNS News.

Așa au reușit autoritățile să descopere „o linie de familie directă" pentru Grimmett și au contactat una dintre rudele ei îndepărtate în 2023.

Ruda le-a sugerat anchetatorilor să posteze rezultatele investigației criminalistice pe un grup de Facebook axat pe femeile dispărute în anii 1970 și 1980.

La o lună după ce au fost postate concluziile, o femeie a contactat anchetatorii cu precizarea că ea crede că este mama dispărută a victimei.

Rudele au trimis ulterior mostre de ADN autorităților, care au identificat victima.

Povestea victimei, curmată brusc

Maritza Glean Grimmett s-a căsătorit cu un pușcaș marin american în vara anului 1978 și a dat naștere unei fiice. După ce familia a locuit în Ohio și Tennessee, cuplul a început procedurile de divorț în 1979.

Maritza Glean Grimmett. FOTO Othram Laboratori. Sursă CBS News
Maritza Glean Grimmett. FOTO Othram Laboratori. Sursă CBS News

Femeia i-a spus surorii sale că va pleca în California, iar ulterior familia nu a mai auzit niciodată de ea, au relatat autoritățile.

Potrivit Othram Laboratori, este cel de-al 39-lea caz din California în care oficialii au identificat public o persoană cu ajutorul tehnologiei sale.

Luna trecută, Othram a ajutat la identificarea rămășițelor scheletice găsite într-o pungă de plastic în California, în 1985, ca fiind cele ale unei femei care s-a născut în 1864 și a murit în urmă cu peste un secol, CBS News.  

Ancheta în cazul morții Maritzei Glean Grimmett este în curs de desfășurare, iar anchetatorii așteaptă acum informații de la cei care au cunoscut-o. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite