O caravană formată din 7.000 de migranți se îndreaptă spre SUA: „Violența este peste tot“ VIDEO

0
Publicat:

Aproximativ 7.000 de migranți au pornit, pe jos, din America Centrală și de Sud, spre Statele Unite, conform BBC.

Joe Biden a fost criticat în ultimul timp pentru gestionarea migrației, în special la granița dintre SUA și Mexic. Președintele SUA urmează să se întâlnească vineri cu liderii din regiune pentru a discuta despre cum să reducă fluxul de migranți către Statele Unite.

Autoritățile din Eagle Pass, Texas au declarat stare de urgență la graniță FOTO EPA-EFE
Autoritățile din Eagle Pass, Texas au declarat stare de urgență la graniță FOTO EPA-EFE

Numărul de persoane reținute la granița de sud a SUA a depășit două milioane atât în anul 2022, cât și în anul 2023.

Numai în septembrie 2023, patrula de frontieră a SUA a reținut peste 200.000 de migranți care traversau ilegal granița dintre SUA și Mexic, potrivit cifrelor de securitate internă a SUA.

Cei care s-au alăturat caravanei de migranți, care a părăsit luni orașul Tapachula, spun că sunt hotărâți să ajungă în SUA.  „În Venezuela viața este foarte grea, nu putem trăi cu banii pe care îi primim, nu ne sunt suficienți și de aceea mergem în Statele Unite”, a mărturisit un tată venezuelean care avea alături de el soția și două fiice, pentru Reuters.

Unul dintre organizatorii caravanei, Irineo Mújica de la ONG-ul Oameni fără Frontiere, a spus că migranții au pornit împreună după ce au fost „blocați” de autoritățile mexicane în statul Chiapas, loc din ce în ce mai periculos.

"Criminalitatea organizată cucerește deja Chiapasul, violența este peste tot. Încercăm să salvăm vieți prin astfel de acțiuni", a spus el despre caravană. Un migrant din Honduras a declarat pentru ziarul mexican La Jornada că a decis să se alăture oamenilor în drumul lor spre nord după ce a așteptat în zadar un permis de tranzit pentru a traversa Mexicul.

"Nu aș mai putea să aștept fără bani, să dorm în stradă, asta nu e viață. Mai bine să ne îndreptăm spre nord și să sperăm că guvernul mexican ne ajută, nu ne oprește", a spus bărbatul.

Unele caravane anterioare s-au confruntat cu poliția mexicană, care a încercat să-i împiedice să meargă pe autostrăzile importante.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite