Noi detalii despre masacrul de la o școală creștină din SUA. Cine este tânăra care a ucis trei elevi și trei angajați. Momentul atacului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacul a avut loc la o școală creștină din Nashville, în sudul Statelor Unite ale Americii. Este vorba despre o tânără care a deschis focul, o fostă elevă, care a fost, la rândul ei, împușcată de polițiști. Tânăra era transgender și circumstanțele în care s-a produs tragedia sunt încă neclare.

Cei trei elevi ucişi aveau toţi 9 ani: Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs şi William Kinney. Adulţii care şi-au pierdut viaţa sunt directoarea şcolii Katherine Koonce, în vârstă de 60 de ani, o pasionată de pickleball, Cynthia Peak, despre care poliţia a spus că ar fi fost o profesoară suplinitoare, şi gardianul Mike Hill, ambii în vârstă de 61 de ani, potrivit Agerpres.

Persoana care a comis acest atac armat, identificată de poliţie ca Audrey Elizabeth Hale, a fost împuşcată rapid de ofiţerii sosiţi la faţa locului. Tânără în vârstă de 28 de ani, fostă elevă a şcolii, se identifica ca persoană transgender, iar profilul ei pe LinkedIn pare să indice dorinţa de a folosi pronumele masculin.

Poliția americană a publicat imagini cu autoarea atacului FOTO Captură video
Poliția americană a publicat imagini cu autoarea atacului FOTO Captură video

Motivele, încă neclare

Atacatorul a intrat în această şcoală creştină privată din capitala statului Tennessee, The Covenant School, înarmat cu două puşti de asalt şi un pistol şi a tras printr-o uşă de sticlă după care s-a îndreptat spre primul etaj al clădirii, unde a făcut victime.

Motivul atacului este deocamdată necunoscut, dar poate fi legat de o ranchiună împotriva şcolii, a declarat şeful poliţiei din Nashville, John Drake.

Atac armat la o școala din Nashville  FOTO Profimedia
Atac armat la o școala din Nashville FOTO Profimedia

Un manifest descoperit în timpul unei percheziţii în locuinţa lui Audrey Hale a indicat alte potenţiale ţinte, a spus el. Acest document, precum şi un plan în care sunt indicate punctele de acces în şcoală şi alte note suplimentare găsite în maşina sa, par să indice că atacul armat a fost premeditat. 

SUA, unde sunt în circulaţie circa 400 de milioane de arme de foc, sunt frecvente îndoliată de atacuri sângeroase, inclusiv în mediul şcolar.

Cea mai marcantă dramă recentă s-a produs la Uvalde, în Texas, în mai, unde un tânăr cu o armă semi-automată a ucis 19 copii şi doi profesori.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite