Secretarul american al Apărării a revenit la Pentagon după spitalizarea sa secretă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a revenit luni Pentagon, a anunţat ministerul, după spitalizarea sa de la începutul lunii ianuarie, care a fost ţinută secretă chiar şi celor mai înalte autorităţi ale ţării, relatează AFP.

FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Revenirea sa la birou survine la o zi după un atac cu drone asupra forţelor SUA din Iordania, în care au fost ucişi trei militari americani. Atacul a fost atribuit grupărilor pro-iraniene, iar Washingtonul a promis represalii „extrem de substanţiale”, potrivit Agerpres. 

Lloyd Austin urma să se întâlnească luni cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru discuţii bilaterale.

Lloyd Austin a „revenit astăzi la muncă, la Pentagon. Ministrul şi-a îndeplinit atribuţiile de la domiciliu după externarea din spital” pe 15 ianuarie, a anunţat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Austin, în vârstă de 70 de ani, a fost internat într-un spital militar pe 22 decembrie pentru o intervenţie chirurgicală pentru cancer la prostată. El a revenit în spital pe 1 ianuarie din cauza unor complicaţii, inclusiv o infecţie urinară. Spitalizarea sa a fost dezvăluită abia după patru zile, iar motivul internării a fost precizat de Pentagon şi mai târziu, pe 9 ianuarie.

Casa Albă susţine că nu a ştiut despre spitalizarea secretarului apărării şi că, iniţial, Lloyd Austin nu l-ar fi informat pe preşedintele Joe Biden. Internarea sa în secret a provocat indignarea unor mass-media şi congresmenilor din opoziţia republicană.

În plin an electoral, aleşi republicani au cerut plecarea lui, însă preşedintele Joe Biden a declarat că şi-a păstrat încrederea în ministrul său, regretând în acelaşi timp o lipsă de comunicare.

Lloyd Austin şi-a făcut prima apariţie publică marţi, după ce a fost externat din spital pe 15 ianuarie, vorbind prin videoconferinţă la o reuniune privind ajutorul acordat Ucrainei.

Doi medici au declarat vineri, într-un comunicat publicat de Pentagon, că ministrul american al apărării ar urma să se restabilească „complet” după cancerul de prostată, iar prognosticul său este „excelent”.  

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite