JPMorgan Chase blochează donaţiile către congresmenii republicani care au votat pentru anularea victoriei preşedintelui Biden

0
Publicat:
Ultima actualizare:
JPMorgan Chase, cea mai mare bancă din SUA. FOTO: news.ro
JPMorgan Chase, cea mai mare bancă din SUA. FOTO: news.ro

JPMorgan Chase va relua donaţiile politice către membrii Congresului, dar nu şi către congresmenii republicani care au votat pentru anularea victoriei în alegeri a preşedintelui Joe Biden, potrivit unui memo intern văzut de Reuters.

Banca s-a numărat printre numeroasele corporaţii care au întrerupt donaţiile politice după revoltele de la Capitoliu din 6 ianuarie, soldate cu victime, când susţinătorii fostului preşedinte Donald Trump au încercat să oprească Congresul să certifice alegerile. Câteva ore mai târziu, 147 de republicani, marea majoritate a acestora din Camera Reprezentanţilor, au votat pentru anularea rezultatului votului din Colegiul Electoral, despre care Trump a susţinut în mod fals că a fost afectat de fraudă.

În urma unei evaluări, JPMorgan Chase, cea mai mare bancă din SUA, va relua luna aceasta donaţiile, prin intermediul Comitetului său de acţiune politică (PAC), dar va menţine îngheţarea donaţiilor către câţiva dintre cei 147 de parlamentari pe care i-a susţinut anterior, a spus banca.

Suspendarea va dura pe parcursul ciclului electoral 2021-2022, care include alegerile intermediare din noiembrie, după care JPMorgan va analiza dacă va relua contribuţiile către parlamentarii în cauză în mod individual.

Acesta a fost un moment unic şi istoric când credem că ţara a avut nevoie ca oficialii noştri aleşi să lase deoparte diferenţele puternice şi pentru a-şi demonstra unitatea”, a scris banca despre votul din 6 ianuarie pentru certificarea victoriei lui Biden.

JPMorgan a menţionat că PAC-ul său este un instrument important de implicare în procesul politic din Statele Unite. PAC-urile sunt comitete politice organizate cu scopul de a strânge bani pentru a sprijini sau, în unele cazuri, a se opune candidaţilor în alegeri. „Democraţia, prin natura sa, necesită participare activă, compromis şi implicare cu oameni cu opinii contrare. De aceea guvernul şi întreprinderile trebuie să lucreze împreună", a scris JPMorgan.

Ca parte a strategiei sale de cheltuieli revizuite, banca va extinde, de asemenea, donaţiile dincolo de parlamentarii care supraveghează chestiuni financiare către cei activi pe probleme pe care banca le consideră „imperative morale şi economice pentru ţara noastră”, cum ar fi abordarea decalajului bogăţiei rasiale, educaţiei şi justiţiei penale reforma.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite