Femeia care a furat jurnalul fiicei lui Joe Biden: cui au fost vândute însemnările zilnice

0
Publicat:

Jurnalul fiicei președintelui american Joe Biden a ajuns în mâini greșite și a fost vândut unei organizații conservatoare. Aimee Harris, cea care a furat însemnările zilnice ale lui Ashley Biden, a fost condamnată la o lună de închisoare, relatează BBC.

Ashley și Joe Biden
Jurnalul lui Ashley Biden a fost furat de o femeie de 41 de ani. FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Femeia de 41 de ani a fost, totodată, plasată în arest la domiciliu pentru trei luni, după ce a furat diverse obiecte personale ale fiicei liderului de la Casa Albă. Aimee Harris și-a recunoscut faptele în anul 2022, iar sentința a fost pronunțată marți la Tribunalul Federal din New York 

Femeia, care locuiește în Palm Beach, Florida, a mărturisit că a încasat 20.000 de dolari de la Project Veritas, un grup care realizează filmări cu camera ascunsă în care sunt vizate instituții de presă și oficiali guvernamentali, dar și oameni politici. 

În plus, instanța a dispus ca femeia să restituie suma de bani primită. 

Judecătoarea Laura Taylor Swain a calificat faptele femeii drept „josnice și, în consecință, foarte grave"

Jurnalul cu pricina și alte obiecte care aparțineau lui Ashley Biden au fost ținute într-o locuință din Delray Beach, Florida, în care fiica președintelui american a locuit în 2020. 

Ulterior, în această locuință a locuit și Aimee Harris. Ea a dat peste obiectele personale ale fiicei lui Biden și, împreună cu un complice, Robert Kurlander, a încercat să vândă jurnalul echipei care se ocupa de campania prezidențială a lui Donald Trump. Văzând că echipa nu era interesată, cei doi au decis să abordeze Project Veritas. 

La rândul său, bărbatul a pledat vinovat și urmează să fie condamnat. 

„Nu cred că sunt mai presus de lege”

În cadrul anchetei privind aceste acuzații, agenții FBI au percheziționat locuințele fondatorului Project Veritas, James O'Keefe, și a doi angajați. 

Project Veritas nu a făcut publice însemnările, în care se spune că Ashley Biden vorbea despre recuperarea din cauza dependenței de substanțe. O altă publicație de dreapta a publicat ulterior așa-zisele însemnări, cu mici modificări. 

Ben Wetmore, președintele consiliului de administrație al Project Veritas, a mărturisit pentru sursa citată că organizația a înmânat jurnalul autorităților. 

După ce și-a recunoscut vinovăția, Harris nu s-a mai prezentat la o parte din audierile pentru pronunțarea sentinței. Ea a prezentat scuze în fața instanței marți, susținând că a fost ocupată cu îngrijirea celor doi copii ai săi. 

Nu cred că sunt mai presus de lege", a afirmat femeia. „Sunt o persoană care a supraviețuit unui abuz domestic îndelungat și unei traume sexuale", a mai ținut ea să precizeze. 

Harris și-a prezentat, de asemenea, scuzele față de fiica președintelui în timpul audierii. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite