Cum a reușit să salveze o polițistă din SUA o femeie care fusese răpită de un bărbat înarmat

0
Publicat:

O polițistă, Kayla Wallace, din Carolina de Sud a reușit să salveze o femeie după ce i-a citit pe buze „Ajută-mă”, în timpul unui control, relatează BBC.

Collins Bates a fost arestat. foto Unsplash (Arhivă)
Collins Bates a fost arestat. foto Unsplash (Arhivă)

Kayla Wallace a tras pe dreapta un Jeep alb, după ce șoferul a trecut pe culoarea roșie a semaforului. Întâmplarea a avut loc duminică, 28 mai. La volanul vehiculului se afla o femeie. 

Aceasta i-a mărturisit polițistei că fusese răpită de bărbatul care se afla pe scaunul din dreapta. Cu câteva momente înainte de oprirea în trafic avusese loc un schimb de focuri.  

Bărbatul, Collins Bates, în vârstă de 29 de ani, a fost arestat. 

Wallace, care este ofițer în cadrul Departamentului de Poliție din North Myrtle Beach, nu era informată despre schimbul de focuri înainte de a trage pe dreapta autoturismul, a spus ofițerul Pat Wilkinson pentru CBS News. 

De asemenea, polițista mai avea doar 30 de minute din tură atunci când a văzut vehiculul. După ce a oprit mașina, femeia care se afla la volan a deschis portiera și părea neliniștită. 

I-am dat ordine să închidă ușa", se arată în raportul întocmit de polițistă. „Pasagerul și-a deschis și el ușa și a declarat că geamurile nu se deschid. Șoferița mi-a spus apoi că a simțit că îi vine să vomite”, conform raportului. 

În timp ce pasagerul de sex masculin nu se uita la șofer, femeia a mimat „Ajută-mă" în mod repetat", se arată într-o postare publicată pe Facebook de Departamentul de Poliție din North Myrtle Beach. 

Astfel, Wallace l-a luat pe Bates și l-a băgat în partea din spate a mașinii de poliție. Ulterior, a revenit către femeia îngrozită care i-a spus că bărbatul a împușcat o altă persoană înainte de a o obliga să se urce la volanul autoturismului. 

În acel moment a fost transmisă o alertă, care anunța evenimentul petrecut cu câteva momente înainte de oprirea în trafic, prin stația polițistei.  

Totodată, dispeceratul a descris un suspect care se potrivea cu înfățișarea lui Bates. În continuarea, un alt echipaj de poliție a fost chemat la fața locului, iar bărbatul a fost arestat. 

Bates este învinuit de tentativă de omor, răpire și posesia de armă. Mai mult decât atât, în autoturism a fost descoperit un pistol. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite