SUA: Weekend sângeros în Chicago – peste 50 de victime în urma atacurilor armate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chicago a suferit un weekend sângeros, zeci de împușcături au putut fi auzite în metropola americană. Conform relatărilor cel puțin 50 de persoane au fost împușcate, dintre acestea 10 au decedat.

FOTO: Arme america Sursă: Shutterstock
FOTO: Arme america Sursă: Shutterstock

Metropola americană a fost martora mai multor atacuri în weekend în diferite zone ale orașului, precum: East Garfield Park, South Shore, Englewood, Austin, North Lawndale, Streeterville și Chatam.
Atacurile nu sunt conectate între ele, ci s-au petrecut la intervale scurte de timp în puncte diferite ale orașului american. Aceste evenimente confirmă încă odată faptul că SUA se confruntă cu o gravă epidemie a violenței. 

Cel mai mare dintre atacuri a avut loc la un eveniment menit să comemoreze un bărbat care a murit, în urmă cu patru ani, într-un accident de mașină, conform poliției. În timpul comemorării ar fi izbucnit o altercație, care apoi a escaladat și s-a transformat în doar câteva minute într-o adevărată luptă mortală, a declarat șeful adjunct al Departamentului de Poliție din Chicago, Adnardo Gutierrez.

“They’re young. Sometimes they make silly decisions.”#Chicago pic.twitter.com/dnvMQPzmkq

— CWBChicago (@CWBChicago) June 3, 2023

„Au fost acolo sărbătorind și apoi s-a întâmplat ceva și a avut loc o altercație verbală și cineva a început să tragă, sau mai multe persoane au început să tragă”, a spus Gutierrez în timpul unei conferințe de presă.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite