Biblia, interzisă în școlile dintr-un stat SUA, pentru „vulgaritate și violență”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un district școlar din statul american Utah a interzis Biblia, versiunea King James, din școlile primare și gimnaziale pentru că ar conține „vulgaritate și violență”. Decizia a fost luară după plângerea unui părinte care că Biblia cuprinde materiale nepotrivite pentru copii.

FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Mai multe exemplare ale Bibliei au fost deja eliminate din bibliotecile școlilor din statul Utah, iar oficialii statali au precizat că textele nu făceau parte din programa elevilor. Este de precizat că în decizie nu a fost precizat care sunt pasajele ce conțin „vulgaritate sau violență”.

Părintele care a depus plângerea a subliniat faptul că Biblia nu are „valori serioase pentru minori”, potrivit ziarului Salt Lake Tribune, citat de BBC.

Administrația din Utah a adoptat în anul 2022 o lege prin care interzice în școli cărțile „pornografice sau indecente”, potrivit BBC. Majoritatea cărților interzise până în prezent fac referire la subiecte precum orientarea sexuală și identitatea de gen.

Legislatorul statului Utah, cel care a scris legea privind interzicerea acestui gen de cărți din școli, a respins inițială solicitarea de eliminare a Bibliei, însă și-a schimbat decizia și a descris cartea Sfântă ca o „lectură provocatoare”.

Decizia districtului american a stabilit că Biblia nu încalcă legea din anul 2022, însă include „vulgaritate sau violență care nu este potrivită pentru elevii mai tineri”. Decizia susține că Biblia va rămâne în disponibilă în liceele locale și va fi eliminată din școlile primare și gimnaziale. 

Unii părinți se opun deciziei

Tatăl unui elev dintr-o școală primară din districtul școlar David a precizat pentru CBS News că se opune înlăturării Bibliei.

„Nu mă pot gândi la ceva ce este în Biblie care ar trebui înlocuit”, a afirmat acesta.

Interzicerea Bibliei în școli vine în urma unui efort mai mare al conservatorilor americani de a stopa accesul elevilor la subiecte controversate precum drepturile LGBT sau identitatea rasială. Interdicții asemănătoare sunt și în alte state, precum Texas, Florida, Missouri sau Carolina de Sud. 

Sursa citată arată că studenții din Kansas au cerut luna trecută ca Biblia să fie scoasă din biblioteca școlii în care învață.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite