Prima femeie director din istoria NASA a refuzat să jure cu mâna pe Biblie. Ce carte a ales în schimb

0
Publicat:

Makenzie Lystrup, care a devenit joi prima femeie din istoria NASA care a fost numită director al Centrului de Zboruri Spațiale Goddard din cadrul NASA, a depus jurământul ținând mâna pe o copie a cărții lui Carl Sagan, „Pale Blue Dot/ Un palid punct albastru”, în loc să utilizeze Biblia, relatează The Independent.

Makenzie Lystrup
Lystrup este „un lider înnăscut”, susține liderul NASA. Foto Twitter / Dr. Jessie Christiansen

În vreme ce mulți alți oficiali au depus jurământul pe cărți ale dr. Suess, pe Constituția SUA, pe copii ale Coranului sau pe alte documente, se pare că este prima dată când cineva a hotărât să depună jurământul pe o carte a lui Sagan. 

Cartea a fost scrisă în anul 1994 și inspirată de celebra fotografie Pale Blue Do a planetei Pământ, realizată în anul 1990 de sonda spațială Voyager 1 de la o distanță de circa șase miliarde de kilometri. 

„Sunt onorată să conduc o echipă atât de uimitoare, diversă și renumită", a declarat Makenzie Lystrup. 

Principala mea preocupare va fi să cresc viitoarea generație de inovatori și să asigur pentru echipa noastră resursele și instrumentele necesare pentru a avansa tehnologic și a face noi descoperiri care să îmbunătățească economia spațială și să ne folosească tuturor", a mai precizat ea. 

Centrul de Zboruri Spațiale Goddard este situat în Maryland și are peste 10.000 de angajați. 

Makenzie este un lider înnăscut și va aduce la Goddard ambiția unui om de știință pentru descoperiri și experiența unui om care are cunoștințe și industrie", a afirmat liderul NASA, Bill Nelson. 

Sub conducerea ei, angajații de la Goddard vor continua să inspire, să inoveze și să exploreze necunoscutul pentru beneficiul nostru, al tuturor", a mai spus Nelson. 

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite