Văduva colonelului rus care s-ar fi sinucis cu cinci gloanțe i-a trimis o scrisoare deschisă lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Văduva unui colonel care s-ar fi sinucis după ce a fost însărcinat cu gestionarea recruților nou mobilizați i-a scris o scrisoare deschisă lui Vladimir Putin în care i-a cerut să ancheteze moartea soțului ei, informează portalul rus independent Meduza.

Colonelul rus se ocupa de instrucția noilor recruți pentru războiul din Ucraina FOTO Profimedia
Colonelul rus se ocupa de instrucția noilor recruți pentru războiul din Ucraina FOTO Profimedia

Într-o scrisoare adresată lui Putin și datată 20 noiembrie, femeia descrie incidentul ca pe o „autoexecuție” după ce militarul ar fi urmat să fie acuzat de gestionarea defectuoasă a ordinelor privind recruții recent mobilizați.

Colonelul Vadim Boiko era șeful adjunct al unei școli navale superioare din Rusia și s-ar fi împușcat cu cinci gloanțe în biroul său.

Pe 16 septembrie, Boiko a primit sarcina de a gestiona un punct de recrutare deschis la Școala Superioară Navală Pacific și de atunci, scrie văduva sa „abia dacă a mai dormit acasă, s-a străduit să rezolve problemele care apăreau, dar nu a primit niciun sprijin din partea superiorului său. La un moment dat, și-a dat seama că era făcut țap ispășitor pentru tot soiul de eșecuri și deficiențe”.

Femeia dezvăluie că soțul său a întâmpinat mari dificultăți în momentul în care a fost trimis să coordoneze un loc de instruire pentru noii recruți și să se ocupe de reparațiile echipamentelor militare ce urmau să fie trimise pe frontul din Ucraina. Iar asta pentru că „era imposibil să efectuezi misiuni de luptă cu un asemenea echipament”.

Soțul ei a început să aibă insomnii din cauza stresului și a pierdut 15 kg în această perioadă. Necazurile mari pentru soțul său au început însă în urma inspecției unei comisii, care s-a deplasat la locul de instrucție pentru a soluționa plângerile noilor recruți.

Femeia susține că superiorul soțului s-a eschivat, și-a luat concediu medical, în timp ce soțul său a fost anunțat că urma să răspundă penal pentru neregulile descoperite.

Inspectorii l-au informat pe colonelul Boiko că va fi tras la răspundere pentru peste 100 de milioane de ruble constituind pierdere și distrugere a proprietății statului și va fi inculpat penal cu confiscarea proprietății”, se arată în scrisoarea deschisă adresată lui Putin.

Văduva precizează că bărbatul său s-a împușcat pe 16 noiembrie în biroul superiorului său , și nu în cel propriu așa cum au relatat mass-media. Colonelul a folosit arma din dotare și a tras gloanțele astfel încât să nu moară imediat.

Iulia Boiko consideră că, prin acțiunile sale, soțul ei „a vrut să atragă atenția conducerii Federației Ruse și să le dea un semnal că există o problemă, că trebuie făcut ceva, că Patria este în pericol".

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite