România, ca pe vremuri. Sabrina Voinea, două medalii de argint la Europenele de gimnastică de la Rimini

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o lungă perioadă în care gimnastica românească nu a ținut pasul cu alte state, avem și motive de bucurie. Sabrina Maneca Voinea a cucerit medalia de argint în finala de la bârnă, sâmbătă, la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Rimini (Italia), apoi și-a trecut în palmares și locul 2 la sol.

Sabrina Voinea, evoluții bune la Europenele de gimnastică. Foto Getty images
Sabrina Voinea, evoluții bune la Europenele de gimnastică. Foto Getty images

Românca, notată cu 14,100 în calificări (a doua notă), a luat în finală 14,166, fiind devansată doar de italianca Manila Esposito, care a primit 14,400 puncte. Podiumul a fost completat de franţuzoaica Marine Boyer, cu 14,033. Lilia Cosman, a doua româncă prezentă în finală, s-a clasat pe locul al patrulea, cu 13,500, după ce în calificări fusese a şasea (13,266).

Tot sâmbătă, Sabrina Voinea a mai cucerit o medalie de argint, în finala de la sol. Românca a avut cea mai mare notă în calificări (13,700), iar în finală și-a menținut punctajul, dar a fost depășită de aceeași sportivă, italianca Manila Esposito, cu 13,833 puncte. Medalia de bronz a revenit altei italience, Angela Andreoli, cu 13,666.

Sabrina Maneca Voinea are acum trei medalii la Campionatele Europene, bronz anul trecut la sol (Antalya), argint la bârnă şi la sol anul acesta, la Rimini. Duminică va avea loc finala pe echipe.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite