Rusia acuză NATO de implicare directă în conflictul din Ucraina. „Le oferă informaţii de intelligence”

0
Publicat:

Secretarul Consiliului Securităţii Rusiei, Nikolai Patruşev, a acuzat luni NATO de implicare directă în conflictul din Ucraina, căreia îi furnizează arme şi informaţii operative pentru a învinge Rusia pe câmpul de luptă, potrivit EFE şi Reuters, citate de Agerpres.

Un lunetist se antrenează pe frontul din Ucraina. FOTO Profimedia
Un lunetist se antrenează pe frontul din Ucraina. FOTO Profimedia

Acuzațiile rezultă din unele extrase dintr-un interviu acordat luni ziarului guvernamental rus Rossiiskaia Gazeta.

„În realitate, ţările NATO sunt parte a conflictului. Acestea au transformat Ucraina într-o mare tabără militară. Ele trimit trupelor ucrainene arme şi muniţii, le oferă informaţii de intelligence, inclusiv obţinute de la sateliţi şi drone", a declarat Patruşev pentru Rossiiskaia Gazeta.

Secretarul Consiliului Securităţii Rusie a subliniat că instructori şi consilieri NATO antrenează armata ucraineană, în timp ce, pe front, mercenari din aceste ţări luptă ca parte a forţelor armate ucrainene.

„Încercând să prelungească cât mai mult posibil această confruntare belicoasă, ele (ţările NATO) nu îşi ascund obiectivul principal - învingerea Rusiei pe câmpul de luptă şi dezintegrarea ei ulterioară", a mai spus Patruşev.

„SUA nu vor decât să umilească pur şi simplu ţările în care suveranitatea” 

Nikolai Patruşev a făcut referiri şi la viitorul Summit al democraţiei, care va avea loc săptămâna aceasta şi care se va axa pe situaţia din Ucraina.

Dezbătând în mod ipocrit libertatea de a alege, SUA - care se erijează în principalul dictator în lume - în realitate nu vor decât să umilească pur şi simplu ţările în care suveranitatea şi puterea poporului au fost călcate în picioare de ele", a mai spus Patruşev.

Secretarul Consiliului Securităţii Rusiei a atacat SUA, denunţând că „în timp ce proclamă sloganuri democratice în stânga şi în dreapta, Washingtonul a devenit de mult timp un campion în încălcarea suveranităţii altor state prin numărul de războaie şi conflicte declanşate".

Patruşev a continuat ironic: „Dacă SUA se decid cu adevărat să se îndrepte în direcţia democraţiei şi să înceteze să-şi mai umilească aliaţii vasali, nu putem decât să salutăm acest lucru".

Patruşev a fost şef al Serviciului Federal de Securitate (FSB) și face parte din cercul apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite