Putin nu mai merge în Turcia. Discuțiile cu Erdogan privind acordul cu cereale ar putea avea loc în Rusia

0
Publicat:

O întâlnire între președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, ar putea avea loc în Rusia, a informat televiziunea turcă NTV, citând surse. Între timp, o sursă din Ankara a declarat, luni, pentru TASS, că venirea lui Putin în Turcia este „improbabilă”.

Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin FOTO Profimedia
Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin FOTO Profimedia

Vizita viitoare a lui Erdogan în Rusia va juca un rol decisiv în ajungerea la un acord [pentru a reînvia acordul cu cereale]”, a declarat postul de televiziune, citat de un oficial.

Între timp, o sursă din Ankara a declarat, luni, pentru TASS, că venirea lui Putin în Turcia este „improbabilă”. Serviciul de presă al biroului prezidențial turc a declarat mai devreme, pentru sursa citată, că până acum nu s-a putut spune nimic concret despre o potențială întâlnire în persoană între Erdogan și Putin și că administrația va „informa mass-media de îndată ce detaliile vor fi disponibile”.

Erdogan însuși a declarat, la sfârșitul lunii iulie, că speră să se întâlnească cu Putin în august, în Turcia.

Ulterior, el a reiterat că astfel de planuri sunt încă în lucru. Postul de televiziune A Haber a raportat și despre posibilitatea unei astfel de întâlniri pe 12 august, precizând că discuțiile ar putea avea loc înainte de finalul lunii. Potrivit informațiilor difuzate pe canalul TV, Erdogan îl așteaptă pe Putin în Turcia, dar că există și o opțiune ca liderul turc să călătorească în Rusia.

Pe 16 august, canalul Shot Telegram a raportat, citând surse, că Putin și Erdogan s-ar putea întâlni pe 31 august, fără a preciza locația eventualelor discuții.

Pe 3 august, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că locul și data exactă a unei întâlniri dintre cei doi președinți vor fi coordonate prin canale diplomatice. Cu o zi mai devreme, Peskov spunea că „locul întâlnirii va fi negociat, nu este neapărat Turcia”.

Putin a spus că acum este momentul să fie în țară, prin urmare îi este greu să facă vizite, a adăugat Peskov.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite