Informaţiile militare britanice arată o retragere dezordonată a forţelor ruse din sudul oraşului Bahmut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţele ruse s-au retras în dezordine de pe poziţii la sud de oraşul ucrainean Bahmut, arată informaţiile serviciilor militare britanice, prezentate sâmbătă de Ministerul apărării de la Londra.

Bătălia pentru Bahmut
Bătălia pentru Bahmut

În buletinul informativ zilnic al instituţiei, preluat de Reuters, se afirmă că forţele ucrainene au avansat cu cel puţin un kilometru.

"Zona are o anumită importanţă tactică, deoarece era un cap de pod rusesc pe malul vestic al canalului Doneţ-Donbas, care marchează linia frontului în unele părţi din acest sector", relevă informaţiile actualizate, scrie Agerpres.

„În ultimele patru zile, elemente ale Brigăzii 72 de infanteriști motorizați a Rusiei (72 SMRB) s-au retras probabil în dezordine de pe pozițiile lor de pe flancul sudic al operațiunii Bahmut. Forțele ucrainene au recâștigat cel puțin un kilometru de teritoriu”, se arată în ultimul raport al Ministerului britanic al Apărării, citat de The Guardian.

„72 SMRB este un element al Corpului 3 Armată al Rusiei, o formațiune creată în toamna anului 2023 și care este urmărită de acuzații privind moralul slab și eficiența limitată în luptă.

Desfășurarea sa într-un sector atât de solicitant și de important din punct de vedere operațional evidențiază deficitul sever al Rusiei în privința unităților de luptă credibile”, este concluzia serviciilor de informații britanice privind situația actuală de câmpul de luptă.

Potrvit unui comunicat al Ministerului rus al Apărării forțele ruse s-au regrupat aproape de rezervorul Berhivka, situat la nord-vest de orașul ucrainean Bahmut. 

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite