General rus, despre imaginile cu recruții beți: „Nu am văzut oameni treji în taberele de instrucție”

0
Publicat:

Andrei Guruliov, general rus în rezervă, în vârstă de 54 de ani, a declarat la televiziunea de stat din Rusia că niciodată nu a văzut oameni treji în taberele de instrucție.

Andrei Guroliov, geenral rus în rezervă / Foto: Captură Video / The Mirror
Andrei Guroliov, geenral rus în rezervă / Foto: Captură Video / The Mirror

„Niciodată în viața mea nu am văzut oameni treji acolo. Este adevărul, așa a fost întotdeauna în țara asta… Așa a fost și întotdeauna va fi așa. Trebuie doar să menții ordinea”, a spus Andrei Guruliov, general rus în rezervă și fost comandant adjunct al Districtului Militar de Sud, scrie Libertatea.

Declarația militarului vine în contextul în care, de la anunțarea mobilizării parțiale de către Vladimir Putin, pe rețelele sociale au apărut imagini cu recruți beți.

Unul dintre clipurile video a fost filmat pe un aerodrom din orientul îndepărtat rusesc, iar bărbații pot fi văzuți cum se clatină din cauza consumului mare de alcool. De asemenea, unul dintre aceștia își lasă bagajul pe ciment și cade pe iarba de lângă pistă.

xxxDe asemenea, într-o altă filmare postată de Tadeusz Giczan, redactorul-șef al canalului de opoziție Nexta, din Belarus, se vede că rușii mobilizați s-au îmbătat în autobuzul în care erau transportați spre centrele militare de înrol

 Mobilizarea parțială pentru războiul din Ucraina a fost anunțată de Vladimir Putin pe 21 septembrie. Vestea a stârnit furie și proteste în Rusia, iar vânzarea de alcool pe o rază de 300 de metri de bazele militare a fost interzisă în unele regiuni estice ale Rusiei, potrivit unor relatări.

Putătorul de cuvânt al Kremlinului, dmitri peskov, a recunoscut că uneel concovări au fost făcute din greșeală, dar a precizat și că nu este nevoie ca publicul să aibă o reacţie "isterică" la mobilizarea rezerviştilor.

În urma anunțului privind mobilizarea rezerviștilor, oficialii ruși au revenit cu precizări, declarând că circa 300.000 de cetățeni cu experiență militară vor fi înrolați imediat.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite