Popularitatea lui Putin, în scădere în Rusia după decretarea mobilizării parțiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cota de popularitate a lui Vladimir Putin a scăzut cu şase puncte procentuale, de la 83% la 77%, după ce liderul de la Kremlin a decretat mobilizarea parţială în Rusia.

Vladimir Putin FOTO EPA-EFE
Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

Conform unui sondaj publicat joi de Centrul Levada, 21% din ruşi nu aprobă modul de acţiune al lui Putin.

Centrul Levada, declarat agent străin în Rusia, notează totuşi că sprijinul pentru Putin se menţine la una dintre cele mai înalte cote de la lansarea invaziei în Ucraina, la 24 februarie, transmite agenția de presă EFE, preluată de Agerpres.

Astfel, înainte de ceea ce regimul de Moscova numește „operaţiune militară specială”, activitatea liderului rus era sprijinită de 71% din populaţie, procent care a urcat la 83% în martie 2022 şi s-a menţinut la acelaşi nivel până în septembrie.

Mobilizarea parţială a fost decretată la 21 septembrie, în scopul întăririi forţelor invadatoare ruse din Ucraina. De atunci, mii de bărbați ruşi au fugit din ţara lor în încercarea de a evita să fie încorporaţi și trimiși la moarte.

Sondajul publicat joi de Levada mai dezvăluie că mai bine de jumătate dintre ruşi au resimţit teamă sau anxietate după decretarea mobilizării parţiale de către Putin, notează Agerpres, citând Reuters.

În sondaj, realizat în perioada 22-28 septembrie, 47% dintre respondenţi au recunoscut că au simţit anxietate, îngrijorare sau de-a dreptul spaimă, în timp ce circa 13% s-au declarat furioși. Doar 23% au spus că sunt mândri de Rusia lui Putin.

Sondajul a fost realizat în peste 50 de regiuni ale Federației Ruse pe un eşantion de 1.631 de persoane cu vârste de la 18 ani în sus.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite