Explozie devastatoare la un gazoduct rusesc prin care era alimentată Europa. Reacția Guvernului român VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane au murit în explozia produsă în centrul Rusiei la un gazoduct care transportă gaz din Arctica spre Europa via Ucraina, au transmis, marţi, responsabili locali şi agenţia TASS, relatează Reuters. 

Responsabili locali au indicat pe Telegram că fluxul de gaz prin secţiunea gazoductului Urengoi-Pomarî-Ujgorod a fost întrerupt de la ora 10:50 GMT, scrie Agerpres.

Potrivit serviciilor de urgenţă locale, citate de TASS, trei persoane au decedat şi una a fost rănită.  

Ministerul regional pentru Situaţii de Urgenţă din Ciuvaşia a precizat că explozia s-a produs în timpul lucrărilor de mentenanță planificate, în apropiere de satul Kalinino, la circa 150 km vest de Kazan. Flacăra produsă de explozie a fost stinsă, a indicat aceeaşi sursă.  

Trei persoane au murit în explozia unui gazoduct la vest de Kazan. FOTO Captură video
Trei persoane au murit în explozia unui gazoduct la vest de Kazan. FOTO Captură video

Gazoductul, construit în anii 1980, intră în Ucraina prin staţia de măsurare Sudja, în prezent principala rută prin care gazul din Rusia ajunge în Europa.

Gazprom a anunţat anterior marţi că se aştepta să pompeze 43 milioane de m3 de gaz spre Europa via Ucraina prin Sudja în următoarele 24 de ore, un volum similar celui din zilele precedente. 

 Reacția Guvernului român 

 „Vă pot confirma că, potrivit datelor Transgaz, România nu e afectată de explozia de la conducta de gaz care traversează granița dintre Rusia și Ucraina la Sudja”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. 

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite