Doi morţi în urma prăbuşirii unui avion militar în Rusia, în timpul unui zbor de antrenament în Caucaz

0
Publicat:

Un avion militar rus s-a prăbuşit în Osetia de Nord, în Caucaz, în timpul unui zbor de antrenament. Cei doi membri ai echipajului aflaţi la bord au murit, relatează AFP, citată de Agerpres.

Avion Su-34. FOTO EPA EFE
Avion Su-34. FOTO EPA EFE

Anunţul a fost făcut marţi de Ministerul Apărării rus.

„În Republica Osetia de Nord-Alania, într-o zonă muntoasă, un avion Su-34 al Forţelor aerospaţiale ruse s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament”, a afirmat ministerul, citat de agenţiile de presă ruse.

Avionul militar s-a „prăbuşit într-o zonă pustie”

Potrivit aurorității ruse, aparatiul de zbor s-a „prăbuşit într-o zonă pustie”, iar „cei doi membri” ai echipajului au murit, a mai spus sursa citată, care a precizat că accidentul nu a produs „pagube la sol”, fără a oferi detalii suplimentare în acest stadiu.

Cauza „preliminară” a incidentului o reprezintă „o defecţiune tehnică”, a dat asigurări ministerul, care a precizat că o comisie de anchetă se deplasează la faţa locului pentru a lămuri împrejurările producerii accidentului.

Osetia de Nord se învecinează cu Georgia în regiunea muntoasă a Caucazului, este situată la aproximativ 800 de km de linia frontului în Ucraina.

Sâmbătă, 8 iunie, autorităţile regionale au susţinut că au respins un atac cu trei drone ucrainene care viza un aerodrom militar, primul împotriva acestei regiuni de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite