Avion militar prăbușit peste un bloc din Rusia. Momentul impactului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion de vânătoare-bombardament, de tip Su-34, s-a prăbușit peste un bloc din orașul rus Eisk din regiunea Krasnodar. La locul impactului s-au auzit mai multe explozii urmate de un incendiu de proporții. 

Etajele superioare ale blocului s-au prăbușit FOTO Twitter
Etajele superioare ale blocului s-au prăbușit FOTO Twitter

UPDATE 21.30 Unul dintre piloți, găsit viu

Un bilanț provizoriu arată că prăbușirea avionului militar s-a soldat cu 4 morți și 18 răniți, printre care și trei copii. Imagini publicate pe Twitter arată unul dintre piloții care s-au catapultat. El a aterizat în apropierea blocului în flăcări, era conștient, dar nu se putea ridica.

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat despre accident şi i-a trimis la Eisk pe miniştrii sănătăţii Mihail Muraşko şi pe cel pentru situaţii de urgenţă Aleksandr Kurenkov, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

"În locul prăbuşirii aparatului Suhoi 34 în curtea unui cartier de locuinţe, carburantul avionului a luat foc", a anunţat Ministerul Apărării rus, în timp ce imagini postate pe reţelele sociale filmate de martori arată un incendiu uriaş cuprinzând un bloc de locuinţe.


Potrivit agenţiei RIA, aparatul SU-34, un avion de vânătoare-bombardament, s-ar fi prăbuşit în urma unui incendiu la motor în timp ce efectua exerciţii. La fața locului au sosit mai multe ambulanțe și echipaje de pompieri, informează deschide.md.

Potivit presei din Rusia, avionul militar era plin cu muniție, acesta luând foc la scurt timp după decolare.

Momentul impactului, suprins de o cameră:

Din informațiile de până acum, cei doi piloți ar fi reușit să se catapulteze.

Anunțuri oficiale privind motivele prăbușirii nu au fost făcute.

Totodată nu se știe câte victime există, dar din imaginile video pare că incendiul izbucnit la locul prăbușirii ar fi cuprins mai multe etaje ale blocului aflat în proximitate. Ministerul local al situaţiilor de urgenţă a transmis că cinci dintre cele nouă etaje ale blocului sunt în flăcări, etajele superioare s-au prăbuşit şi sunt afectate 45 de apartamente.

Oraşul Eisk se află pe coasta Mării Azov, care separă sudul Ucrainei de sudul Rusiei.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite