Virusul AH1N1 a provocat încă un deces în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccin antigripal.  FOTO Mediafax
Vaccin antigripal.  FOTO Mediafax

Încă o persoană a decedat din cauza complicaţiilor asociate cu gripa. Victima este o femeie în vârstă de 54 de ani din localitatea Nicoreni, raionul Drochia. Potrivit datelor Centrului Naţional de Sănătate Publică, numărul persoanelor decedate de la începutul sezonului epidemiologic din această cauză se ridică la cinci, transmite IPN.

Responsabilii din cadrul Centrului focal al CNSP au declarat că femeia nu era vaccinată. Ea a ajuns la spital cu insuficienţă respiratorie şi pneumonie. Rezultatele de laborator au confirmat infectarea cu virusul gripal AH1N1.

Conform datelor CNSP, săptămâna trecută a fost depăşit pragul epidemic în ceea ce priveşte infecţiile respiratorii acute. Totodată, rezultatele de săptămâna trecută arată că în ultimele săptămâni au fost înregistrate peste 12.000 de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare.

Vicedirectorul CNSP pe supravegherea epidemiologică, Ştefan Gheorghiţa, a menţionat că nivelul de spitalizare nu este în mare creştere, însă numărul paturilor în spitale va fi suplinit în caz de necesitate.

Conform informaţiilor Ministerului Educaţiei, două grădiniţe din raioanele Străşeni şi Călăraşi, un liceu din raionul Taraclia şi un gimnaziu din raionul Sângerei rămân închise din cauza numărului mare de infecţii respiratorii. Totodată, şi-a sistat activitatea o clasă de a 4-a din liceul teoretic din satul Cairaclia, raionul Taraclia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite