VIDEO Acuzaţii grave: Procurorul general a împuşcat mortal un om, la vânătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul general, Valeriu Zubco
Procurorul general, Valeriu Zubco

Dezvăluirea a fost făcută astăzi de către liderul Mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu. Procuratura a respins aceste acuzaţii grave.

Într-o conferinţă de presă, Mocanu a declarat că procurorul general Valeriu Zubco a rănit mortal un tânăr de 34 de ani la vânătoare, pe 23 decembrie, în localitatea Chetriş, aproape de Rezervaţia Pădurea Domnească, dintr-o armă cu ţeavă lisă. Victima ar fi Sorin Paciu, proprietarul carierei de piatră din satul Balatina, raionul Glodeni, şi ar fi fost rudă cu Ghenadie Sajin, cel care l-a secondat pe Vlad Plahotniuc în mai multe afaceri dubioase.

„Acest lucru a fost cunoscut la data de 24-25 decembrie, dar a fost tăinuit de înalta conducere a Republicii Moldova. Zubco a vrut să recunoască public fapta pe care a săvărşit-o, dar Plahotniuc nu i-a permis pentru că după demisia lui Zubco s-ar putea alege cu 4-5 dosare. Această crimă este acoperită şi de Vlad Filat, care are Ministerul de Interne în subordinea sa. Până astăzi acest omor nu face obiectul unei investigaţii a Poliţiei sau a Procuraturii“, a spus Sergiu Mocanu.

Împreună cu Zubco, la vânătoare s-ar fi aflat şi Ion Pleşca, preşedintele Curţii de Apel Chişinău, Gheorghe Creţu, vicepreşedintele Curţii de Apel, pădurarul Stepanchevici Ion din satul Viişoara şi Nicolae Damaschin, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. 

Potrivit lui Mocanu, Valeriu Zubco l-a numit în funcţia de interimar pe Igor Serbinov şi a plecat din ţară. El susţine că aceasă crimă va fi camuflată sub forma unui accident rutier sau va fi pusă în cârca pădurarului.

Procuratura Generală a calificat drept aberaţii aceste informaţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite