Procuratura Generală: Acuzaţiile aduse lui Valeriu Zubco sunt aberaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procuratura Generală a Republicii Moldova respinge acuzaţiile
Procuratura Generală a Republicii Moldova respinge acuzaţiile

Procuratura Generală califică drept „calomnii manipulative“ şi „aberaţii lipsite de probe şi temei“ acuzaţiile lansate de liderul Mişcării Antimafie precum că procurorului general, Valeriu Zubco, ar fi rănit mortal un om la vânătoare.

Printr-un comunicat de presă, Procuratura mai anunţă că pe 23 decembrie   2012, un bărbat în  de 34 de ani a fost rănit la o partidă de vânătoare de mistreţi autorizată. Cazul s-ar fi produs în pădurea din preajma satului Călineşti, Făleşti, şi nu în Chetriş, cum afirmă Sergiu Mocanu. Peste două zile, bărbatul a decedat în spital.

Pe acest caz, Procuratura raionului Făleşti a declanşat un dosar penal pentru omor din imprudenţă. A fost efectuată expertiza medico-legală a cadavrului, actualmente procurorii fiind în aşteptarea rezultatelor celorlalte expertize dispuse pe acest caz şi anume: expertiza balistică, traseologică şi histologică, necesare pentru investigarea obiectivă şi multilaterală a acestei crime.

„Între timp, procurorii au identificat persoana care este bănuită de producerea împuşcăturii, urmând ca până la finele acestei luni, toate acţiunile de urmărire penală să fie finalizate şi expediate spre competentă soluţionare în instanţa de judecată“, se mai arată în comunicat.

Procurorii nu menţionează cine este victima şi nici persoana bănuită de omor. De remarcat, de asemenea, că pe 23 decembrie, organele de drept nu au informat despre niciun incident la vânătoare. 
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite