UPDATE Chirurgul Gheorghe Ghidirim a fost premiat pentru întreaga activitate medicală, la Gala Premiilor în Sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Gala Premiilor în Sănătate au fost premiaţi cei mai buni medici din Moldova, dar şi echipele care asigură serviciile de salvare din ţară.

UPDATE, ora 12.27: Medicul Gheorghe Ghidirim nu a fost prezent aseară la Gala Premiilor în Sănătate, pentru a-şi ridica trofeul. Potrivit ministrului Sănătăţii Andrei Usatâi, chirurgul premiat a lipsit din pricina unor probleme de sănătate. „A căzut la sfârşitul săptămânii trecute, când juca badminton şi s-a zgâriat pe frunte şi la genunchi. Nu-i nimic grav“, a spus soţia medicului, Veronica Ghidirim

Aseară, în sala de festivităţi a hotelului Leogrand au fost premiaţi cei mai buni specialişti sănătate şi management medical, în cadrul Galei Premiilor în Sănătate, organizată de Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM), Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Ministerul Sănătăţii.

Astfel, trofeul pentru „Întreaga carieră medicală” a fost decernat chirurgului Gheorghe Ghidirim, care nu a putut fi prezent la gală, din pricina unor probleme de sănătate.

INTERVIU Gheorghe Ghidirim, chirurg: „Înainte de fiecare operaţie mă rog la Dumnezeu“

Cel mai bun medic de familie din ţară a fost desemnat Ion Onţa, din Sipoteni, raionul Călăraşi. Cel mai bun ONG în Sănătate a fost desemnat Centrul Strategii şi Politici de Sănătate, iar şeful catedrei Igienă a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Grigore Friptuleac, a fost premiat drept cel mai bun profesor de medicină.

„Sistemul de alegere a nominalizărilor de anul acesta trebuie perfecţionat. Gala premiilor în Sănătate reprezintă un instrument pentru a-i menţiona pe cei care merită şi fie activează în sistemul de sănătate, fie sunt ataşaţi sistemului de sănătate. O bună parte din nominalizări au fost făcute în funcţie de reformele desfăşurate în ultimul timp, pe indicatorii de performanţă în asistenţa medicală primară şi echipele care participă la diagnosticul şi tratamentul pacienţilor“, a spus directorul CNAM, Mircea Buga.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite