Un autocar cu moldoveni venit din Italia, oprit în carantină în România, după ce un călător a făcut febră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din România, Raed Arafat, a declarat duminică, în cadrul unei intervenţii televizate, că pasagerii unui autocar care a intrat în România prin vama Borş au fost opriţi în carantină în judeţul Bihor, după ce un pasager a făcut febră 38, scrie ebihoreanul.ro.

Potrivit sursei citate, şeful DSU, care a făcut aceste declaraţii pentru Antena 1, a spus că pasagerii autocarului erau cetăţeni ai Republicii Moldova.

„Vă dau un exemplu azi, al unui autocar cu cetăţeni din Republica Moldova, care a ajuns la graniţa cu judeţul Bihor, şi o persoană din autocar, care provenea din zona Lombardia, era cu febră 38, şi care a fost verificată de mai multe ori. Persoana respectivă a trecut peste tot şi s-a oprit în România, unde s-a făcut controlul sanitar. Decizia a fost luarea persoanei la spital şi realizarea analizelor şi o să vedem dacă este pozitivă sau negativă. Restul pasagerilor autocarului au intrat în carantină în judeţul Bihor. Nu s-a permis autocarului continuarea drumului către Republica Moldova”, a declarat şeful DSU la Observator.

Amintim că sâmbătă, 7 martie, a fost confirmat primul caz de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, revenită din Italia. Pacienta a fost internată la Spitalul Clinic Republican, unde primeşte tratamentul corespunzător. Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 şi hipertensiune. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite