TOP 5 Cele mai înflăcărate declaraţii făcute de Traian Băsescu pentru basarabeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu vine astăzi la Chişinău Sursa: Realitatea.net
Preşedintele Traian Băsescu vine astăzi la Chişinău Sursa: Realitatea.net

Preşedintele român Traian Băsescu a făcut în mai multe rânduri adevărate declaraţii de dragoste basarabenilor, la discursuri publice, interviuri de presă şi întruniri oficiale. Iată, în cele ce urmează, cinci dintre cele mai savuroase declaraţii ale liderului de la Cotroceni.

1. „În mod cert, cu ocazia Summit-ului de la Vilnius, Republica Moldova va parafa Acordul de asociere la Uniunea Europeană şi Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător. Românii de pe stânga Prutului chiar au simţit că îi iubesc!" - Puterea.ro.

2. „Cu toţii cunoaşteti relaţia specială dintre România şi vecinul său din Est. Ne leagă o istorie comună, avem aceeaşi limbă şi aceeaşi cultură. Românii trăiesc pe ambele maluri ale Prutului, iar această realitate face din susţinerea aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova proiectul meu de suflet“ - ProTV.

3. „Ca de fiecare dată, rememorarea trecutului istoric este o condiţie esenţială pentru a putea reflecta matur asupra prezentului şi asupra alegerilor pe care trebuie să ni le asumăm în viitor, pentru binele comun.Consider că este obligaţia noastră de a construi un viitor comun, întrucât cetăţenii Republicii Moldova merită să se bucure, cât mai curând, de toate avantajele pe care le oferă Uniunea Europeană membrilor săi. Vă asigur că România va continua să susţină necondiţionat procesul de integrare europeană, pentru că este datoria noastră să fim alături de românii din Basarabia“ - Mediafax.ro.

4. „Noi am mărit numărul de burse de la 200 la 5.000 exact pentru a crea condiţii generaţiei tinere din Moldova să intre mai repede în Europa. Şi n-au decât să opteze ce vor face mai târziu, dar noi ca ţară-mamă a acestor copii aveam obligaţia morală să le creăm condiţii“ - Vocea Rusiei.

5. „Am acest sentiment că Prutul ne stabileşte frontierele, dar nu ne desparte sufletele, inimile, istoria şi limba“ - InfoPrut.ro.

Din 100 de milioane de euro promise Republicii Moldova de Traian Băsescu în 2010, România a oferit doar opt

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite