Tehnică militară pe străzile Chișinăului. Explicația Ministerului Apărării

0
0

Ministerul moldovean al Apărării a venit cu explicaţii în cursul zilei de luni în legătură cu imaginile apărute pe reţelele de socializare, care arată camioane tractând tunuri, precum şi alte echipamente militare noaptea trecută pe străzile oraşelor Chişinău şi Cahul, potrivit Deschide.md și Ziarul Național din Chișinău.

Explicația Ministerului Apărării după ce tehnică militară a fost văzută în Chișinău FOTO: Arhivă
Explicația Ministerului Apărării după ce tehnică militară a fost văzută în Chișinău FOTO: Arhivă

Potrivit unui comunicat al ministerului, această tehnică militară este din dotarea Armatei Naţionale şi se deplasa spre centre de instruire, unde urmează să participe la exerciţiul 'Scutul de foc 2022', preconizat să se desfăşoare între 12 şi 23 septembrie.

„Antrenamentele fac parte din planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul în curs. Îndemnăm cetăţenii să nu se îngrijoreze atunci când observă vehicule militare deplasându-se pe drumurile naţionale şi să se abţină de la distribuirea imaginilor în spaţiul online, întrucât aceasta ar putea genera dezinformări", menţionează instituţia de apărare în comunicat.

Ministerul moldovean al Apărării mai precizează că aceste exerciţii se desfăşoară anual, începând cu 2015, conform Deschide.md. 

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite