Șeful Armatei Române, în vizită la Chișinău. Cu cine are întrevederi

0
Publicat:

Șeful Armatei Române, Gheorghiță Vlad, se află în vizită în perioada 25-27 iunie la Chișinău, unde a avut întrevederi cu omologul său moldovean, Eduard Ohladciuc, dar și cu ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, discuțiile vizând colaborarea bilaterală și situația de securitate regională.

Șeful Armatei Române se află în vizită la Chișinău. FOTO: Army.md
Șeful Armatei Române se află în vizită la Chișinău. FOTO: Army.md

Șeful Statului Major al Apărării al Armatei României, Gheorghiță Vlad, a reiterat că Bucureștiul va continua să contribuie la consolidarea capacităților de apărare ale Chișinăului, dar și a asigurat ,,aprofundarea dialogului pe dimensiunea militară prin noi proiecte și inițiative direcționate spre modernizarea Armatei Naționale, creșterea nivelului de interoperabilitate între militarii ambelor instituții de apărare prin participarea comună la exerciții și misiuni, dar și sporirea rezilienței naționale la amenințările hibride”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului moldovean al Apărării. 

România, un partener valoros

Ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi, a declarat că ,,România a fost și este un partener strategic valoros” pentru țara sa, apreciind ,,susținerea politică din partea României a parcursului european al Republicii Moldova, obiectiv strategic vital care va garanta un mediu mai sigur și mai prosper pentru cetățeni”. 

În cadrul întrevederii, oficilii moldoveni și români au discutat ,,cu privire la colaborarea bilaterală pe segment militar și perspectivele de intensificare a acesteia, modernizarea Armatei Naționale, participarea la operaţiunile de menţinere a păcii cu mandat internațional, dar și situația de securitate regională. 

,,Totodată, generalul de brigadă Eduard Ohladciuc și generalul Gheorghiță Vlad au discutat despre progresele înregistrate în ultimii ani în relațiile de colaborare dintre cele două armate și numărul sporit de activități și proiecte comune de instruire. Părțile au trecut în revistă rezultatele activității Comisiei mixte moldo-române în domeniul apărării şi participarea militarilor moldoveni şi români la exerciţii bilaterale și multinaţionale”, au mai transmis reprezentanții Ministerului Apărării al Republicii Moldova. 

La Chișinău, delegația română urmează să aibă întrevederi și cu reprezentanții Președinției și ai Parlamentului țării vecine, vizita fiind desfășurată conform ,,planului ,,de activitate externă a Ministerului Apărării şi Armatei Naţionale pentru anul 2024”.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite