Scriitorul Mircea Cărtărescu, decorat la Chișinău de președintele Maia Sandu

0
Publicat:

Scriitorul Mircea Cărtărescu a fost decorat cu Ordinul de Onoare de președintele Maia Sandu, inclusiv pentru ,,contribuție substanțială la dezvoltarea și promovarea dialogului cultural dintre Republica Moldova și România”. 

Mircea Cărtărescu și soția sa s-au întâlnit cu ministrul moldovean al Culturii. FOTO: Facebook
Mircea Cărtărescu și soția sa s-au întâlnit cu ministrul moldovean al Culturii. FOTO: Facebook

Decretul privind oferirea Ordinului de Onoare scriitorului Mircea Cărtărescu a fost semnat miercuri de lidera de la Chișinău.

,,În semn de înaltă apreciere a activității de creație, pentru merite excepționale în afirmarea literaturii române în lume, precum și pentru contribuție substanțială la dezvoltarea și promovarea dialogului cultural dintre Republica Moldova și România, domnului Mircea CĂRTĂRESCU, poet, prozator, critic literar și publicist i se conferă ,,Ordinul de Onoare", se arată în decretul făcut public de Administrația Prezidențială. 

În data de 14 februarie este marcată Ziua Națională a Lecturii în Republica Moldova, iar Mircea Cărtărescu se află în această zi la Chișinău. Însoțit de soția sa, el a avut mai multe întâlniri, inclusiv cu ministrul moldovean al Culturii, Sergiu Prodan. 

,,De Ziua Națională a Lecturii, m-am bucurat să-i salut pe scriitorii Mircea Cărtărescu și Ioana Nicolaie, care ne-au onorat cu prezența la Ministerul Culturii. L-am felicitat pe Mircea Cărtărescu, cea mai cunoscută și mai prolifică peniță a literaturii române contemporane, pentru „Ordinul de Onoare”, pe care l-a primit azi de la Președinta Maia Sandu, la a cărei invitație cei doi literați se află la Chișinău.I-am mulțumit lui Mircea Cărtărescu pentru faptul că și-a pus talentul în slujba limbii române, conferindu-i noi dimensiuni, precum și pentru impactul național și internațional al operei sale, inclusiv în rândul cititorilor din Republica Moldova. Iar faptul că azi la Chișinău au loc mai mule evenimente cu participarea lui Mircea Cărtărescu și a Ioanei Nicolaie - de la întâlniri cu elevi și liceeni până la discuții cu colegi de breaslă literară - înseamnă noi punți între cele două maluri de Prut și o interconectare și mai puternică între cele două țări, inclusiv pe domeniul culturii”, a scris Sergiu Prodan pe internet.

Iar în seara zilei de astăzi, Mircea Cărtărescu, unul dintre cei mai apreciați scriitori din România, s-a întâlnit cu cititorii moldoveni, evenimentul cu genericul ,,Un om care scrie” având loc în incinta Teatrului Național Mihai Eminescu din Capitala țării vecine. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite