Reacţia PLDM la arestarea lui Filat: Vinovaţii caută un ţap ispăşitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PLDM consideră că arestarea lui Vlad Filat este o comandă politică. Vlad Filat ar fi un ţap ispăşitor în cazul frutului de la Banca de Economii, iar adevăraţii vinovaţi de fraudele din sistemul bancar încearcă să distragă atenţia publicului de la ilegalităţile pe care le comit în continuare, consideră liberal-democraţii.

PLDM a emis un comunicat în care menţionează că dezaprobă decizia de a-l plasa în arest preventiv pe preşedintele formaţiunii, Vlad Filat, şi acuză încălcării grave ale dreptului la apărare şi a unei serii întregi de încălcări procedurale.

„Considerăm că au fost prezentate suficiente dovezi din partea apărării, care confirmă nerespectarea procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentare şi încălcarea prezumţiei nevinovăţiei. Acestea şi celelalte argumente ale apărării sunt motive suficiente pentru eliberarea lui Vlad Filat”, se menţionează în comunicat.

Potrivit PLDM, graba cu care se iau deciziile trădează caracterul politic al acestui caz, iar adevăraţii vinovaţi pentru fraudele de la Banca de Economii încearcă să găsească un ţap ispăşitor, pentru a distrage atenţia opiniei publice de la ilegalităţile pe care le comit în continuare. De asemenea, trezeşte grave semne de întrebare „justiţia televizată” care ar fi demarată de către instituţiile de presă afiliate politic, care manipulează opinia publică şi denaturează faptele, pentru a-l încrimina pe Vlad Filat.

Precizăm că, duminică, fostul lider PLDM, Vlad Filat, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce joi, 15 octombrie, a fost reţinut pentru 72 de ore. Acesta a ajuns în arest după ce Parlamentul l-a lipsit de imunitate în baza solicitării Procuraturii Generale. Procuratura, la rândul ei, a luat această decizie în baza autodenunţului omului de afaceri Ilan Shor, care a mărturisit că, în perioada 2010-2014 l-ar fi mituit pe Filat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite