Primarul Chișinăului nu exclude o candidatură la alegerile prezidențiale din acest an

0
Publicat:

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, nu exclude că va participa la alegerile prezidențiale din toamna acestui an din Rep. Moldova, menționând că nu a discutat deocamdată acest subiect cu echipa sa.

Primarul Chișinăului nu exclude că va participa la alegerile prezidențiale. FOTO: Facebook
Primarul Chișinăului nu exclude că va participa la alegerile prezidențiale. FOTO: Facebook

,,Nu exclud că voi participa în alegerile prezidențiale. Încă nu am discutat subiectul la această etapă cu echipa. Dacă vor fi luate careva decizii în acest sens, voi vorbi despre asta”, a declarat edilul Ion Ceban.

Ion Ceban conduce Mișcarea Alternativa Națională (MAN), formațiune fondată anul trecut și care ar fi beneficiat de susținere din partea consilierilor politici trimiși de FSB-ul rusesc și acuzați de spionaj în Republica Moldova, schema fiind făcută publică de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) de la Chișinău. Acesta neagă cele relatate de SIS.

,,Solicităm excluderea Partidului ”Mișcarea Alternativa Națională” din așa-zisele investigații și tot felul de presupuneri anunțate anterior și de fostul premier și vicepremier care au fost atacați în instanță pentru declarații nefondate și calomnioase. Amintim, MAN nu are tangențe cu informațiile tirajate intenționat și concertat în presă, iar despre acest lucru am informat toate instituțiile internaționale”, a scris primarul pe internet. 

Pro-rusul Ion Ceban

Liderul MAN, care se declară acum pro-european, s-ar fi aflat la Moscova în ziua în care Rusia a invadat Ucraina. De-a lungul timpului, el a fost membru al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) și al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), iar în 2014, la scurt timp după ce Kremlinul a anexat ilegal Crimeea, a susținut referendumul ilegal din Găgăuzia care promova aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia – Kazahstan – Belarus.

Tot în același an, Ion Ceban, alături de mai mulți socialiști, a protestat la Bruxelles contra semnării Acordului de Asociere și Liber Schimb dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.  „Doar în cadrul Uniunii Vamale ţara mai are şansa să-şi păstreze statalitatea şi să apuce calea unei dezvoltări progresive”, a spus atunci Ion Ceban.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite