Premierul Rusiei anunţă că incidentul cu Rogozin va afecta relaţiile economice cu Republica Moldova

0
0
Dmitri Medvedev FOTO AFP
Premierul rus Dmitri Medvedev FOTO AFP

Incidentul cu delegaţia rusă care s-a aflat în vizită în Republica Moldova în zilele de 9-10 mai nu va contribui la dezvoltarea relaţiilor normale dintre cele două ţări, iar acest episod va fi luat în considerare la modul cum va fi continuată cooperarea economică, a declarat, luni, prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev.

Dmitri Medvedev i-a cerut vinovatului de acest incident, vicepremierul Dmitri Rogozin, ÔÇ×s─â examineze m─âsurile necesare pentru a preveni repetarea unor astfel de ac┼úiuni ├«n viitorÔÇť, potrivit RIA Novosti.

ÔÇ×Cu siguran┼ú─â c─â acest incident nu va contribui la dezvoltarea rela┼úiilor normale cu Republica Moldova, e alegerea lor, ├«n cele din urm─â. Ei periodic solicit─â ceva, ┼čtim cu to┼úii ce, ├«ns─â dac─â ei ├«l trateaz─â astfel pe pre┼čedintele comisiei mixte interguvernamentale, atunci nu cred c─â este o modalitate bun─â de a consolida cooperareaÔÇť, a declarat, luni, prim-ministrul rus Dmitri Medvedev, ├«n cadrul unei consf─âtuiri cu vicepremierii.

┼×eful guvernului rus a propus s─â se discute despre m─âsurile posibile ce pot fi luate pentru a preveni incidente similare. ÔÇ×Discuta┼úi cu Ministerul Afacerilor Externe ce m─âsuri ar trebui luate pentru ca astfel de ac┼úiuni s─â nu se mai repeteÔÇť, i-a cerut Medvedev lui Rogozin.

ÔÇ×Acest episod va fi luat ├«n considerare ┼či ├«n ceea ce prive┼čte cooperarea economic─â cu Republica MoldovaÔÇť, a mai ad─âugat Medvedev.
 Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite