Poliția și geniștii moldoveni sunt în alertă. Într-un lac au fost depistate presupuse fragmente de rachetă

0
Publicat:

Autoritățile de la Chișinău au fost sesizate de un bărbat, afirmând că într-un lac din satul Hârbovăț, raionul Anenii Noi, din apropierea regiunii transnistrene, sunt fragmente de rachetă. La fața locului s-au deplasat polițiștii și geniștii, urmând să stabilească tipul și originea obiectelor.

Într-un lac din R. Moldova ar fi fost găsite bucăți de rachetă. FOTO: Arhivă
Într-un lac din R. Moldova ar fi fost găsite bucăți de rachetă. FOTO: Arhivă

Informația a fost confirmată pentru ,,Adevărul” de Mariana Didenco, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, care însă nu a putut oferi alte detalii, invocând faptul că cercetările polițiștilor și geniștilor sunt în desfășurare. 

Am solicitat opinia responsabililor Ministerului Apărării de la Chișinău, dar aceștia nu au răspuns până în momentul publicării acestui articol

Acum două zile, așa-zisele autorități din Transnistria au anunțat că într-o curte din satul Chițcani au fost depistate fragmente de rachetă, afirmând că acestea au fost ridicate de geniști,  dar nu au precizat unde au fost aduse sau alte amănunte.

Deplasare a observatoriilor militari

Tot la fața locului s-au deplasat și observatorii militari din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, dar până acum nu a fost stabilită originea acestora.

Cazul a fost înregistrat în noaptea în care armata rusă a lansat un atac masiv asupra regiunii Odesa din Ucraina, aceasta fiind în imediata apropiere de regiunea separatistă Transnistria.

De la începutul războiului din Ucraina și până acum, mai multe bucăți de rachetă, unele conținând cantități mari de explozibil au căzut pe teritoriul Republicii Moldova. Ba mai mult, rachetele rusești îndreptate spre Ucraina au survolat ilegal spațiul țării vecine.

În acest context, Ministerul Apărării condus de Anatolie Nosatîi a cumpărat un radar Ground Master 200. Comandat deja de Kiev şi produs de Thales, acesta are o rază de acţiune de 250 de kilometri și urmează să fie livrat în curând Chișinăului, permițându-i consolidarea supravegherii spaţiului aerian.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite