O organizaţie condusă de foşti lideri de la Tiraspol a beneficiat de granturi de peste un milion de dolari de la preşedinţia Federaţiei Ruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 2008-2013, organizaţia regională pentru susţinerea funcţionării adunării interparlamentare a statelor-membre a comunităţii "Pentru democraţie şi drepturile popoarelor“ a primit o finanţare de 34,5 milioane de ruble ruseşti din fondurile alocate de preşedinţia rusă. Organizaţia promova intersele separatiştilor din Moldova şi Georgia.

Potrivit unei investigaţii realizate de publicaţia Vedomosti de la Moscova, în anii 2008-2013 administraţia preşedintelui Rusiei a alocat peste opt miliarde de ruble (250 de milioane de dolari) unor organizaţii neguvernamentale.

Printre cei mai mari beneficiari de aceste fonduri se numără organizaţii apropiate de funcţionari din administraţia prezidenţială rusă.

Fonduri importante (peste 71 de milioane de ruble) a primit şi Biserica Ortodoxă Rusă, dar şi structuri ce se ocupă de promovarea intereselor regiunilor separatiste din Republica Moldova şi Georgia.

E cazul aşa-zisei organizaţii regionale pentru susţinerea funcţionării adunării interparlamentare a statelor-membre a comunităţii "Pentru democraţie şi drepturile popoarelor“, printre fondatorii căreia se numără Alexei Martînov, directorul Institutului statelor contemporane din Rusia, Gheorghii Maracuţa, unul din liderii separatiştilor din Transnistria, ziarişti de la portalul Regnum, reprezentanţi din regiunile Abhazia şi Osetia de Sud din Georgia.

Această organizaţie a primit doar în acest an fonduri de 6,5 milioane de ruble, iar în total în perioada 2008-2013 34,5 milioane de ruble (circa 1,1 milioane de dolari), arată datele publicate de Vedomosti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite